İlklerin Başkanı Soner Çetin, Kenan Evren Toros Kapalı Semt Pazarında Organik Tarım Ürünleri Pazarını açtı. Sadece sertifikalı organik ürünlerin satışına izin verilen pazara, Adana halkı büyük ilgi gösterdi. Sertifikalı ürünlerin satışına izin verilen semt pazarı, her cumartesi vatandaşların beğenisine sunulacak.

ÇUKUROVA’YA ORGANİK ÜRÜN PAZARI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da yine bir ilke imza attı. İlkleri gerçekleştiren hizmetleri ile kamuoyunda takdir toplayan Başkan Soner Çetin, Adana’nın Çukurova ilçesi Kenan Evren Toros Kapalı Semt Pazarında Organik Tarım Ürünleri Pazarı açtı. Sertifikalı ürünlerin satışına izin verilen pazarda zeytin yağından cevize, sebzeden peynir ve bala kadar organik ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Adana’da bir ilk olan pazar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında açıldı. Adana Valiliği Koordinatörlüğünde, Çukurova Belediyesi’nin; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çukurova Organik Tarım Derneği işbirliğiyle hayata geçen pazarın açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Şükrü Erdinç, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin katıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, pazarın Adana'da ilk olduğunu ifade ederek, “Organik olarak yetiştirilen ve kimyasalın olmadığı ürünlerin satışının yer aldığı pazar Adana için bir şans. Pazar sayesinde üreticiler organik ürünlerini burada pazarlama imkanı bulacak. İnsanların sağlıklı yaşamaları için organik beslenmesi önemli” dedi.

“ADANA’DA YAPILMAYANI YAPIYORUZ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün Adana’da yine bir ilki gerçekleştiriyoruz” diye başladığı konuşmasında, yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Semt pazarlarına ücretsiz servis ve pazar yeri soğutması yaparak, bir ilk gerçekleştirdiklerini aktaran Çetin, “Halkımız için Adana’da yapılmayanı yapıyoruz ve yapacağız. İçerisinde bulunduğumuz Toros Kapalı Semt Pazarı'mız, artık haftanın her günü açık hale geliyor. Kadınların ekonomisine katkı sağlamaları için başlattığımız Kadın Ürünleri Pazarımız haftanın 2 günü Çarşamba ve cumartesi günleri açık. Sebze ve meyve pazarımız hizmet vermeye devam ediyor. Bugünden itibaren artık her cumartesi günü de organik ürünler pazarımız açık olacak. Hem satış hem de alışveriş yapan vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

Pazarda şu anda 27 sertifikalı ürün satan esnafın olduğunu belirten Çetin, “Burada satılan ürünlerin hepsi organik ve hepsi sertifikalı. Çağımızın vebası kanser vakaları ülkemizde gün geçtikçe artarken bunun en önemli nedenlerinden biri vücuda giren gıdalardan ve zirai ilaçlardan kaynaklanıyor. O nedenle halkımız organik ürünlere rağbet göstermekte haklılar. Bu pazarda yaklaşık bir yılın emeği, çalışması var. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Başkan Çetin, Vali Demirtaş, milletvekilleri Dağlı ile Erdinç, Kaymakam Sarı ve beraberindekiler ile açılışın ardından pazarı gezerek, esnafla sohbet etti, ürünler hakkında bilgi aldı.