Tören alanında mahalle halkının ilgisi ve coşkusuyla karşılanan Başkan Çetin, vatandaşın tek tek elini sıkarak selamlaştı. Törenin açılış konuşmasını yapan Huzurevleri Mahallesi muhtarı Mustafa Karaçor, “Çok şükür bu pazar olayını çözmüş bulunuyoruz. Siz bir seviniyorsanız, biz bin seviniyoruz, başkanım da bin seviniyor. Başkanımıza tüm halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

HALKIN İÇİNDE, HALKA DOKUNAN BELEDİYE

Törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşlara belediyecilik anlayışını anlattı. Çetin, “Huzurevleri Mahallesi’nin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bizim belediyecilik anlayışımız halka dokunan, halkın içinde bulunan, halkın sorunlarını çözmeye endeksli sosyal belediyecilik anlayışı. İşte bu anlayışımızla, her cuma halk gününde halkımızla buluşuyoruz. Burada asıl amacımız sorunları birinci ağızdan dinlemek ve çözüm önerilerini en kısa zamanda hayata geçirmek. Ayda bir muhtarlarımızla bir araya geliyoruz ve mahallelinin sorunlarını masaya yatırıyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Diğer boyutu ise ‘Başkan Çukurova’yı Dinliyor’ ekibimiz. Bu ekibimiz mahalle mahalle, kapı kapı gezip, sizlerin sorunlarını ve beklentilerini dinliyor ve sizlerin talepleri rapor halinde bana iletiliyor. Emin olun Çukurova ilçemizde hangi mahallede, hangi sitede, hangi apartmanda ne sorun var, hepsine vakıfız. Farkında olmadığımız hiçbir sorun yok” diye konuştu.


“TÜM SÖZLERİMİZ KANUNDUR”

Adana’nın en modern, en çağda, en şık pazar yerini Huzurevleri Mahallesi’ne kazandıracaklarını ifade eden Başkan Çetin, “Huzurevleri güzide bir mahallemiz. İsmi gibi de huzur dolu bir mahallemiz. Bizim amacımız Çukurova’nın her yerinde olduğu gibi Huzurevlerinde de yaşam standartlarını yükseltmek ve huzur güven içinde yaşayacakları bir Çukurova’yı oluşturmaktır. Açık pazardan dolayı vatandaşın ve esnafın çektiği sıkıntılarından haberim var. Pazarcı esnafından tek kuruş almadan belediyemizin kendi imkanları ile bu pazarı yapacağız. Hummalı bir şekilde ekipler çalışacak ve 5 ay sonra buranın açılışını hep beraber yapacağız. Kişi bir söz verirse bunu yerine getirmeli. Ağzından çıkan söz kanun olmalı. 2014, 30 Martından önce sizlere ne söz vermişsem hepsini tek tek yerine getireceğim” şeklinde konuştu.