Program Yapımcısı ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu ile Sanatçı Binay Koçak’ın şiir ve müzik dinletileriyle salona katılan vatandaşlar duygu dolu bir gece yaşadılar. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Uğur Mumcuyu katleden eller asla kazanamayacaktır. Atatürk'ün izinden giden milyonlar olduğu sürece karanlığın çökmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CESUR GAZETECİ ŞİİRLERLE, ŞARKILARLA ANILDI

Cesur gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 24’üncü yılında Çukurova Belediyesi tarafından muhteşem bir törenle anıldı. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğine Program Yapımcısı ve Sunucusu Gazeteci Tayfun Talipoğlu ile Sanatçı Binay Koçak katıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, CHP Seyhan İl Başkanı Abeydullah Kolcu, meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“BU KALABALIK GÖSTERDİ Kİ ;UMUT HALA VAR”
Uğur Mumcu’nun hayatından kısa kesitlerin aktarıldığı gecede Gazeteci Tayfun Talipoğlu şiir dinletisi ile salona katılanlara duygusal anlar yaşattı. Uğur Mumcu ile çalışma fırsatı bulduğu için kendini şanslı hissettiğini ifade eden Talipoğlu, “Vatan sevgisi deyince akan suların durduğu, Cumhuriyetin gidişine asla seyirci kalamayacak bu güzel kitleyle bizi buluşturan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ediyorum. Bu kalabalık bana gösterdi ki önümüzde zor günler olsa da umut hala var” dedi. Sanatçı Binay Koçak’ın söylediği şarkılara salon hep birlikte eşlik ederken, Koçak’ın Neyzen Tevfik’in ‘Be Hey Dürzü’ isimli şiirinin sözleriyle söylediği şarkı salondan büyük alkış aldı.

“KÖTÜ GİDİŞE ‘HAYIR’ DİYECEĞİZ”
Gecede konuşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün basın ve demokrasi şehidimiz Uğur Mumcunun katledilişinin 24. yılında bir araya geldik. Kaleminin dürüstlüğüne, adalet ve halka adanmış bir basın emekçisinin acısı hala taptaze. Ancak Uğur Mumcuyu katleden eller asla kazanamayacaktır. Atatürk'ün izinden giden milyonlar olduğu sürece karanlığın çökmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. 24 Ocak gününün sadece Uğur Mumcu’nun katledildiği gün olmadığını yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Devletlerin viraj aldıkları, dönüm noktası olduğu tarihler vardır. Önümüzde yine dönüm noktası olacak günler var. Toplum olarak üzerimizdeki ölü toprağını atıp ayağa kalkmanın zamanıdır bu.  Hep birlikte bu kötü gidişe ‘hayır’ diyeceğiz” dedi. Başkan Çetin, programa katılan gazeteci Tayfun Talipoğlu ve sanatçı Binay Koçak’a teşekkür ederek çiçek verirken program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.