Her bayramda Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunan Çukurova Belediyesi, titizlikle tespit ettiği gerçek ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesinde giysi yardımında bulundu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bayram öncesi yüzlerini güldürmek, çocuklarını sevindirmek hem sosyal sorumluluk anlayışımızın hem de insani ve vicdani yaklaşımımızın bir gereği. İhtiyaç sahibi ailelerimiz belediyemize ait giysi merkezinden bayrama kadar istifade edebileceklerdir” dedi.

BU BAYRAMA DA MUTLU GİRDİLER

Çukurova Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunan Çukurova Belediyesi titizlikle tespit ettiği gerçek ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesinde giysi yardımında bulundu. Belediye binası içerisinde bulunan Hayır Çarşısından engelli ve ihtiyaç sahibi çocuklar ile aileleri bu yardımlardan öncelikle yararlandı. Randevu usulüyle Hayır Çarşısı’na davet edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendi zevklerine göre bayram alışverişi yaptılar. Özellikle çocukların bayram kıyafetlerini alırken mutlulukları yüzlerine yansıdı

“BURASI HER GÜN BAYRAM GİBİ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 3,5 yıl önce kurulan Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı’nın yılda binlerce aileye yardım ettiğini ifade ederek;  “Sosyal belediyecilik alanında yıl boyu desteğimiz sürüyor. Burada amaç insanlara destek olmak. Her yıl ailelere buradan yardım ediyoruz. İmkanı olanın olmayana yardım ettiği bir dayanışma hattı kurmaya çalıştık. Başarılı da olduk bu konuda. Bu hayır müessesi Çukurova’da var olmaya devam edecek. Burası her gün bayram gibi. Ama bayram öncesi, kıyafetlerde biraz daha hareketlilik oluyor. Buradan yardım alan herkes mutlu."dedi. Bayramların paylaşma, sevgi ve hoşgörü üzerine kurulduğunun altını çizen Çetin, "Sosyal sorumluluk anlayışımız gereği ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi katkıda bulunalım istedik. Belediyemize ait giysi merkezinde, yaklaşık 300 ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtılmak üzere ihracat fazlası ürünün yanı sıra duyarlı vatandaşların merkeze bağışladığı giysiler yıkanıp ütülenip dağıtıma hazır hale getirilmiştir İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bayram öncesi yüzlerini güldürmek, çocuklarını sevindirmek hem sosyal sorumluluk anlayışımızın hem de insani ve vicdani yaklaşımımızın bir gereği. İhtiyaç sahibi ailelerimiz belediyemize ait giysi merkezinden bayrama kadar istifade edebileceklerdir” diye konuştu.