Çukurova Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle sokaklarda yaptığı temizlik çalışmalarını sıklaştırdı. Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Adana’nın 90 kilometre uzağındaki Pozantı ilçesine giderek Ramazan temizliği başlattı. Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, tüm sokakları içinde özel kimyasallar bulunan su ve köpükle temizledi.

Ekipler, sıcak havalarda, çöp bidonlarının ve konteynırlarının olduğu bölgelerde ağır kokular oluşmaması için geniş temizlik çalışması yaptılar. Pozantı’da vatandaşlar ve esnaf tarafından şaşkınlık ve sevinçle karşılanan temizlik çalışması, gün boyu devam etti. Vatandaşlar, Çukurova Belediyesi’ne övgüler yağdırdı ve Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Bazı vatandaşların da temizlik yapan ekipleri alkışladığı görüldü.

“HALKIMIZIN RAHATI VE HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Pozantı ve bitişiğindeki yaylaların nüfusunun yaz aylarında normalden 4-5 katına çıktığına dikkat çeken Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yöre halkı ve esnafından da gelen çağrıyı dikkate alarak, ciddi bir temizlik harekatı başlattıklarını söyledi. Adana’ya bir bütün olarak baktıklarını vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Geçen yaz yaylalarımıza ve Pozantı’ya giderek, büyük bir temizlik çalışması yapmış, halkın takdirini kazanmıştık.

Hem Ramazan ayı içinde olmamız, hem de sıcakların bir anda bastırması nedeniyle, kötü kokular ve çirkin görüntüler oluşmaması için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Sokaklar yıkanıyor, çöp bidonları ve konteynırları ilaçlı sularla dezenfekte ediliyor. Halkımızın rahat, huzurlu ve konforlu bir ortamda yaşam sürdürmesi için her türlü çalışmayı zamanında yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.