Adana’nın önde gelen işadamı, işkadını örgütleri, STK’lar, dernekler, akademisyenler, sanatçılar, engelli kuruluşları ile emek örgütlerinden temsilcilerin yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu’nda yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Çetin, “Katılımcı belediyecilik anlayışımız Türkiye’nin her yerinde dalga dalga yayılıyor ve konuşuluyor. Sizlerin önerdiği birçok fikri biz projelendirerek hayata geçirdik. Projelerimizin önemli bir kısmı Türkiye’de örnek alındı. Bu beni çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Biz dayatan değil danışan bir anlayışla yol alıyoruz” dedi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

50’yi aşkın STK başkan ve yöneticisinin yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu’nun açılışını yapan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Danışma Kurulumuzu çok önemsiyoruz. Bu zamana kadar sizlerin sunduğu önerilerin büyük bölümünü hayata geçirdik. Üstelik burada sadece Çukurova’yı değil, Adana’nın genelini konuşuyoruz. Konuşulan kimi önerileri uyguluyor kimi önerileri de dile getiriyoruz. Her biriniz kendi konularınızda uzman, Adana’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarının yöneticisisiniz. Göreve geldiğimizde bazı vaatlerde bulunmuştuk. Burada konuşulan konularla vaat etmediğimiz şeyleri de gerçekleştirdik. ‘Biz her şeyi biliriz’ demiyoruz. Biz katılımcı-çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkımızla birlikte yönetiyoruz. Projelerimizin önemli bir kısmı Türkiye’de örnek alındı. Bu beni çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Danışma Kurulumuz görev süremizin sonuna kadar devam edecek” dedi.

“ÇOCUK GELİNLERDEN BIKTIK”

Ev-Kad Başkanı Sema Turan Yapıcı, kadının adının istihdamda, sosyal hayatta olmadığını ancak çocuk ölümlerinde, çocuk gelinlerde ve kadın cinayetlerinde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çekerek, Başkan Soner Çetin ve STK’lara kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda destek olmaya çağırdı, “Çocuk gelinlerden bıktık” diye konuştu. Başkan Çetin bu çağrıya, Adana’ya kazandırdıkları Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün içerisinde bulunan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi için, “Orayı kadınlarımız sahiplensin istiyorum. Orada tüm kadın sivil toplum kuruluşları bir platform oluşturabilir ve seslerini yükseltebilirler. Kadın kuruluşlarımızla en kısa zamanda bunu hayata geçirmek için bir protokol yapalım” diyerek yanıt verdi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda diğer STK’lardan AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana Baro Başkan Vekili Av. Sabahattin Gümüş ve Dersimliler Derneği Başkanı Metin Çelik’ten de “Kadınlar hayatın her yerinde daha fazla olmalılar” denilerek destek geldi. 

“EN HAYVAN SEVER BAŞKAN ÖDÜLÜ”

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yavru köpeğe yapılan eziyete dikkat çektiği konuşmasında; “Artık vicdanımız sızlıyor, dayanamıyoruz. O küçücük can, toplumda bir farkındalık yarattı. Seçim sonrasında hayvanlarla ilgili yasanın değişmesi yönünde olumlu bir adım gündeme geldi. Başkanımız Soner Çetin, Türkiye’nin en yürekli, en hayvan sever belediye başkanı unvanını hak ediyor. Kendisine can dostlarımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz” dedi. Adana Barosu Başkan Vekili Sabahattin Gümüş, seçim günü sandığa sahip çıkmak için bir komisyon kurduklarını ve ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak vatandaşların seçim günü herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda 0 533 896 53 56 numaralı Adana Barosu hattını aramalarını isterken, Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Mürşit Eniz Akyüz ise Adana’daki içme suyunun kaynağından ulaştırılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında; hekimlere uygulanan şiddete bir an önce son verilmesi gerektiğini anlattı.