“NE İSTİYORSANIZ SÖYLEYİN, BİZ DE YAPALIM”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in Huzurevi Mahallesi’ndeki Emekli Dinlenme Evi’ne yaptığı ziyaret alkışlar, espriler ve bazı taleplerle karşılandı. İlçe genelinde üç noktaya Emekli Dinlenme Evi yaptıklarını ve iki Emekli Evi’nin yapımının ise devam ettiğini belirten Başkan Soner Çetin’in, “Emekli Evleri’nin ilgi göreceğini tahmin ediyordum ama bu kadar yoğun olacağını düşünememiştim. Ne istiyorsanız lütfen söyleyin, biz de eksikliklerimizi bilelim ve imkânlar ölçüsünde yapalım” diye konuşması alkışlarla karşılandı.

“TAVAN YÜKSELİR, KUM ÇOĞALIR, ÇAY GELİR…”

Emeklilerden birinin bir parktaki kumun azlığından yakınması, bir vatandaşın, “Emekli Evinin tavanı yükseltilebilir mi?” diye sorması, bir diğerinin kameriyenin tamir edilmesini istemesi, bir başkasının da “Bir gelişinizde biraz çay ve şeker getirebilir misiniz?” diye ricada bulunması üzerine Başkan Çetin’in anında “Hallederiz” demesi yine alkışlarla karşılandı. Talepleri birer birer not ettiren Çetin, “Güneş enerjisi düşünüyoruz, tuvaleti çift yapacağız, evin tavanı da yükselir, parkın kumu da çoğalır, çayla şeker de getiririz ve kameriyeyi de tamir ederiz” diye konuştu.

“ORTADAKİ EVİ YIKAR, SOKAĞINIZI DA AÇARIZ”

Huzurevleri Mahalle Muhtarı Mustafa Karakoç’un eşlik ettiği ziyaret sırasında emekli Hacı Ali Yalçın’ın, 77156 Sokak ortasındaki bir evi kastederek “O evi yıkın ki yolumuz açılsın” diye ricada bulunması üzerine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Siz hiç merak etmeyin, yolun ortasında kalmış olan o evi yıkar, sokağınızı rahatlatır, açarız” diye konuşması da sevinçle karşılandı. Emekli  Ersan Erbaş’ın Emekli Evi’nin pazar günleri de açılmasını rica ederken ortaya koyduğu gerekçe ise kahkahalarla karşılandı: Pazar günleri ne hanım, ne gelin ne de oğlan sığdırıyor evde!...