Programa, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Genç, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Açılış öncesi okul hakkında kısa bir bilgi veren Çukurova İlkokulu Müdürü Bayram Geyik, 2016-2017 yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 1036 olduğunu ve anasınıfı öğrenci sayılarının da iki yeni sınıfın devreye sokulması sonrası 82 olduğunu belirtti.
İnsanların İleri Yaşlardaki Başarılarında Okul Öncesi Eğitiminin Rolü Çok Büyük
Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyor. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında “okul öncesi eğitimini rolü ve önemi çok büyüktür.” dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ında okul öncesi eğitime çok büyük önem verdiğini hatırlatan Kılınç; “öğrencilerimize yakışır anasınıflarının açılması noktasında kurum olarak mutluluk duymaktayız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç ve beraberindeki katılımcılar anasınıfı açılışını gerçekleştirdi.