81 ilde belediyeleri izleyen Kadın Koalisyonu temsilcisi dernek yöneticileri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i makamında ziyaret etti. 3 yıllık izlenimleri ile ilgili hazırladıkları rapor hakkında Başkan Çetin’e bilgi veren dernek yöneticileri, Adana Kadın Koalisyonu olarak Adana’da bulunan belediyeler üzerinde izleme çalışması yaptıklarını aktardı. Ulusal çapta, 3 yıldır belediyeleri izleme çalışması yaptıklarını ifade eden Kadın Koalisyonu Türkiye Koordinatörü İlknur Üstün, katılımcı ve demokratik bir belediyecilik ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin tesis edilmesini hedeflediklerini vurguladı. Adana belediyeleri ile ilgili hazırladıkları raporu ulusal ve uluslararası mecralarda paylaşacaklarını belirten Üstün, “Adana’yı incelemek istedik.
Çünkü, Adana’da çok güçlü kadın örgütü koalisyonu var ve buradaki kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Çukurova Belediyesi’nin eşitlikçi katılımcı ve demokratik anlamda yapmış olduğu olumlu adımlardan son derece mutluyuz. Birlikte yürüyecek daha uzun bir yolumuz var. Amacımız daha eşit, daha demokratik, daha katılımcı, engellerin olmadığı bir Adana için işbirliği yapmak. Bu raporu okuduktan sonra bize önerileriniz olursa katkılarınızı bekliyoruz” dedi.


SONER ÇETİN “KADIN DOSTU BELEDİYEYİZ”

​Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadın kuruluşlarıyla son derece uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Dönem dönem kadınlarımız bize önerilerde bulunuyor ve biz de bunlardan yararlanıyoruz. Hem Danışma Kurulu’nda hem de Kent Konseyi’nde fikir alışverişi yapıyoruz. Örneğin, son olarak arkadaşlarımızın önerisiyle Zübeyde annemizin adına bir büst yaptık ve Anneler Günü’nde açılışını gerçekleştirdik. Çalışan annelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri olan Semt kreşlerimizi her mahallemizde açıyoruz. Kadınlarımız bizi aydınlatıyor, bize yol gösteriyor. Çukurova Belediyesi olarak, kadınlarımıza elimizden geldiğince her türlü desteği ve katkıyı yapmaya hazırız. Raporu okuyacağım ve belediyemizle ilgili kısmı inceleyeceğim. Daha sonra, platform üyesi arkadaşlarla bir araya gelerek, eksiğimiz ne varsa tamamlarız” dedi.