Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçtiğimiz hafta startını verdiği çatkapı mahalle ziyaretlerinde, hem hizmet çalışmalarını denetliyor, hem de mahalle muhtarları ve halkla buluşuyor. 
Belediye ekiplerinin çalışma programlarına habersiz katılan Başkan Soner Çetin, Karslı mahallesine gerçekleştirdiği ziyarette, asfalt ekiplerinin çalışmalarına katıldı. Mahallenin sorunları hakkında muhtarla sohbet ettikten sonra, ekiplerden asfalt çalışması hakkında bilgi alan Başkan Çetin, yola dökülen asfalt kalınlığını da inceleyerek, “Çukurova’da başlattığım asfalt yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hava şartları müsaade ettikçe de çalışmalarımız ilçe genelinde sürecek. Yollara döktüğümüz asfalt kalitesi ve dökümü Avrupa standartlarında. Yaptığımız yolların uzun yıllar ilçenin yol sorununu ortadan kaldıracak” dedi.
Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Çetin, yol yapım çalışmaları nedeniyle halkın övgü dolu sözleri karşısında, “Sizlere hizmetin en iyisini getirmek bizin asli görevimiz. Sadece yollarımızla ilgili çalışmalarımızda değil, tüm hizmetlerimizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Sizlerin bu olumlu tepkileri ve sözleri ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.


KİŞİ BAŞINA EN ÇOK YEŞİL ALAN ÇUKUROVA’DA

Karslı mahallesinde yapılacak park alanında da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Soner Çetin, 11 alanlık park çalışmalarını, arazi planları ve proje üzerinde inceleyerek, halkın en iyi şekilde yararlanabileceği güzel bir park yapılması talimatını verdi. Park yapım çalışmalarından önce halkın istek ve önerilerine de kulak veren Başkan Çetin, “Mahallemize yapacağımız 11 dönümlük park, halkımızın sosyal aktivitelerini yapabileceği ve çocuklarıyla güzel bir zaman geçirebileceği yer olacak. Bunun içinde, parkımızda olması istenilenler konusunda halkımızın da sesine kulak verip, en iyi ve en kabul gören projeyi hayata geçiriyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışımız çerçevesinde, hizmetlerimizin tamamında halkımızın isteklerini ön planda tutmaya gayret gösteriyoruz. İlçemiz, kişi başına düşen aktif yeşil alan oranı bakımından da Adana’nın, hatta bölgenin lideri” şeklinde konuştu.

 
“YEŞİL ALAN ARTIŞINDA TARİHİ REKOR”
Çukurova Belediyesi’nin 2009’da kurulduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, ilçe sınırlarındaki hizmetleri daha önce yapan Adana Belediyesi ve Seyhan Belediyesi dönemlerinde, toplam 810 bin metrekare aktif yeşil alan oluşturulduğunu kaydetti. Başkan Çetin göreve geldikten sonra 30 ay gibi kısa bir sürede ise 100 bin metrekare aktif yeşil alanı Çukurova ‘ya kazandırıldığını söyledi. Başkan Çetin, hizmetlerin bununla da sınırlı kalmadığını belirterek, “Belediyeler, genelde eski parkları yenilemezler, yeniden park yapmayı tercih ederler. Ne kadar maliyetli ve zor olursa olsun, 100 bin metrekare yeni aktif yeşil alanın yanında, 70 bin metrekarelik aktif yeşil alanı da yenilediklerine vurgu yaptı. Başkan Çetin, açılan yeni yeşil alanlarla birlikte, kişi başına düşen aktif yeşil alan açısından Çukurova’nın bölgenin lideri konumuna geldiğini belirtti.