Adana Çukurova Rotary Kulübü, Türk Nefroloji Derneği ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi’nden uzmanların katılımıyla “Dünya Böbrek Günü” vesilesiyle Adana Yüreğir’e bağlı Abdioğlu Mahallesi’nde “Sağlıklı Böbrekler İçin Sağlıklı Yaşam” sloganıyla hipertansiyon taraması ve farkındalık çalışması yaptı.

Abdioğlu Mahallesi, Kazime Özler Ortaokulu’nun yapılan taramaya, afişlerle 7'den 70'e tüm köy halkı davet edildi. Taramada büyük çoğunluğu erişkin kadın ve refakatlerindeki çeşitli yaşlardaki çocuktan oluşan toplam 238 kişinin tansiyon kontrolünün yanında yaş, boy, kilo ve göbek çevre ölçümleri Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş, ÇÜ Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Karayaylalı ve Prof. Dr. Neslihan Seyrek gözetiminde gönüllü ÇÜ iç hastalıklar, nefroloji ve çocuk hastalıkları uzmanı doktorlar, hemşireler ve sağlık personelleri tarafından yapıldı.

Taramaya katılan kişilere doğru beslenme ve tansiyon - böbrek sağlığı için tavsiyelerde bulunuldu. Yüksek tansiyon tespit edilen kişilerin takip ve tedavileri kendileri ile doğrudan irtibat kurularak devam edecek.