Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Doğan, 8 Mart’ın, insan hakları temelinde, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına adanan uluslararası bir gün olduğunu söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok ülkeden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini anımsatan Doğan, “Ancak geldiğimiz noktada kadınların hala cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan önemli engel ve sorunlarla karşılaştığını görüyoruz. Türk kadınının siyasetten ekonomiye kadar her alanda çok güçlü olması, cinsiyet eşitliğine yaşamın her alanında daha fazla önem verilmesi gerekir. Özellikle iş dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanması, daha demokratik, daha rekabetçi ve aynı zamanda daha başarılı bir ortam sağlar. Toplumun temel taşı olan kadınlarımızın yararına olacak gelişmeler, her alanda daha güçlü bir Türkiye demektir” dedi.

Doğan, günümüzde kadınların şiddet mağduru olmalarına yönelik haberlerle değil, pozitif konularla anılmasının ve desteklenmesinin artı değerler yaratacağına dikkati çekerek, “Kadınlarımız sadece ailede değil, yaşamın her alanında daha aktif olmalı. Kadınlarımızın, savaşın, terörün önlenmesi ve barış ortamının sağlanmasında da büyük rol alacağına inanmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyor, 8 Mart 1857 tarihinden bugüne kaybettiğimiz tüm emekçi kadınlarımızı saygıyla anıyoruz.”