Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ´Başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Doğan, "Çukurova SİFED olarak, sanayi ve iş dünyası adına bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyoruz" dedi.
Doğan, Türkiye'nin çağdaş uygarlık vizyonunu hayata geçirmesinde öğretmenlerin çabaları ve emeklerinin çok büyük etki ve sonuç yaratacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ülkemizin genç nüfusu dikkate alındığında; Türkiye’nin ekonomik yönden kalkınması; tüm sanayi ve iş çevrelerinin küresel rekabet gücünün artırılması ve toplumsal refahın yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak en önemli unsur eğitimdir. Bu süreçte asıl önemli rolü üstlenecek olan fedakâr öğretmenlerimiz çok büyük öneme sahiptir. Bu kadar öneme sahip olan bu kesimin önündeki çalışma koşulları ve sosyo-ekonomik tüm sıkıntıların giderilmesi gerektiğine inanıyor ve bu konuda atılan adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak öğretmenlerimizin mevcut refah seviyelerinin yeterli olmadığını ve iyileşmenin devam etmesi gerektiğine de yürekten inanıyoruz.
Bu düşüncelerle, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar çok kutsal bir mesleği icra eden görevdeki öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyor şükranlarımızı sunuyoruz. Emekli öğretmenlerimize saygılarımızı ifade ederken, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz."