Doğan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Anadolu’nun dört bir yanında yokluk ve imkânsızlıklara rağmen tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanı yazılmasıyla kurulduğunu belirtti.
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı fikrinin Adana’da ortaya çıktığını, "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur" sözleriyle açıkladığını anımsatan Doğan, şunları kaydetti: 

“Vatanı sömürgeci güçlerin işgaline uğrayan yüce Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkânsızlıklar içerisinde gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Adana ve Mersinliler, varoluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün dayanamayacağını herkese ilan etmiştir. Bizler de atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde daha yukarılara çıkararak göstermeliyiz. Farklı inanç, dil ve kültürleri yüzyıllardır bir arada yaşayan Adana ve Mersin halkı olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, hoşgörü ve barış içinde geleceğe umutla ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.”