Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, terör olaylarını sert bir dille kınadı.
Türkiye’yi çıkmaza sürüklemeye çalışanlara inat vatandaşların tam anlamıyla birlik ve bütünlük içerisinde birbirine sıkı sıkıya kenetlenmesi çağrısında bulunan Sönmez, “Terör nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. Artık insanlarımızın hayatlarını kaybetmesine tahammülümüz kalmadı. Barışa, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüğe darbe vurmaya çalışanlara hep birlikte karşı çıkmalıyız” dedi.
Terörün toplumda derin travmalara yol açtığını, insanların yaşamdan soğutulmaya çalışıldığını dile getiren Süleyman Sönmez, “İstihdama, ekonomiye, refah düzeyine ve sosyal olgulara zemin hazırlanması gereken bir ortamda her yeni güne maalesef terör, şiddet ve ölümlerle uyanıyoruz. Bir taraftan Ortadoğu bataklığıyla mücadele ederken diğer taraftan askerlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın, masum insanlarımızın ölümüne tanık oluyoruz. Herkes şapkasını önüne koymalı ve sorumluluğunu yerine getirmeli” diye konuştu.
Türkiye’nin tam anlamıyla bir kaosa sürüklenmeye çalışıldığını ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçim nedeniyle çalışmadığını hatırlatan Sönmez, “Tüm siyasiler ortak bir zeminde buluşmalı. Terörün dini, dili, rengi, ırkı olmaz. Bu ülkede barışı, kardeşliği ve demokrasiyi savunan her siyasi lider kavgayı bir kenara itmeli ve aynı masa etrafında birleşme kültürünü benimsemeli” dedi.
Sönmez, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.