Akademik araştırmaların verimli ve hızlı bir şekilde ticarileştirilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde kurulan Çukurova Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) işbirliği yapacak. 
GED Başkanı Esra Özden, yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlama amacını taşıyan iki kurumun işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. 

AKADEMİK ARAŞTIRMALAR RAFLARDA KALMAYACAK
Çukurova TTO ile GED üyelerinin eğitim faaliyetlerinden kuluçka merkezleri işletmeye birçok organizasyonda birlikte adım atmaya karar verdiğini belirten GED Başkanı Özden, “2018 yılına ilişkin programımıza hazırlandığımız şu günlerde Çukurova TTO ile yaptığımız işbirliğimizin girişimciliğin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacak. Akademik araştırmaları iş dünyası ile buluşturduğumuz, onları hızlı ve verimli ticarileştirebildiğimiz zaman başarı ortaya çıkacak. ÇÜ bünyesinde gerek akademisyenlerimizden gerekse öğrencilerimizden yenilikçi iş fikirleri çıkıyor. Bunları pazarla buluşturacak, markalaştıracak süreçte yanlarında olmaya devam edeceğiz. İşbirliği protokolümüzün yararlı olmasını diliyorum” dedi. 
Protokole Çukurova TTO adına imza koyan Ofis Koordinatörü Dr. Ferhat Bülent Yılmaz, da GED’in bölgenin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna vurgu yaparak, “Aday girişimciden mentöre, melek yatırımcıdan kurumsal şirketlere bünyesinde geniş bir girişimcilik ekosistemi bulunduran GED’le yapacağımız işbirliğinin yararlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.