Ziyapaşa Bulvarı Havuz Kavşağında bir araya gelen Çukurova Üniversitesi mensupları, dağıtılan Türk Bayrakları eşliğinde İstasyon Meydanı’na kadar sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüdü. Arama noktasını geçen akademisyenler ve idari personel, coşku eşliğinde alana girdi.

Rektör Prof. Dr. Kibar Yeniden Atandığı Bilgisini Demokrasi Nöbetindeyken Öğrendi.

Demokrasi nöbetinde alanda bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden göreve atandığının bilgisini aldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar sahneye çıkarak bu mutlu haberi demokrasi nöbetindeki Çukurova Üniversitelilerle paylaştı.  Akademik ve idari personel Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yeniden atanmasını alkış ve sloganlarla kutladı.

“Çukurova Üniversitesi Mensupları Olarak Darbenin Her Türlüsüne Karşıyız.”

Prof. Dr. Mustafa Kibar Demokrasi Nöbetindeki konuşmasında Çukurova Üniversitesi mensupları olarak darbenin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek en iyi yönetim şeklinin Cumhuriyet ve Demokrasi olduğuna inandıklarını, bu görüşü yürekten savunduklarını söyledi. Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“15 Temmuz 2016 günü, Türkiye ve Dünya tarihinde şimdiye kadar yaşanmamış ve yaşanması mümkün olmayan bir tarih olarak akıllara kazınacaktır. Çünkü bu tarih, son Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye yönelik haince bir darbe girişiminin tarihidir. Milletimiz, ne yazık ki kendi savaş uçaklarının ve tanklarının kendi meclisini bombaladığını, Cumhurbaşkanlığını vurduğunu, kendisine acımasızca ateş açıldığını gördü ve yaşadı. Bu alçakça kalkışmayı gerçekleştirenler, bu Aziz Vatanın evlatları olamazlar. Vatanını, milletini seven; ülkesine, devletine sadık hiçbir kimsenin böyle gaddar ve acımasız bir organizasyonun içinde olması asla düşünülemez. Ülkesini ve devletini seven, demokrasi aşığı halkımız; gece sokaklara dökülerek, bu hain planı bozmuş ve aziz yurdumuzun sonu belirsiz bir maceraya sürüklenmesinin önüne geçmiştir. Kırk yıldır iç ve dış düşmanların işbirliğiyle Türkiye Cumhuriyetini yıkma planına, 15 Temmuz gecesi bu Büyük Millet topyekun karşı çıkmış ve böyle bir hain girişimi bir daha tekrarlanmamak üzere tarihe gömmüştür. Bu, kıyamete kadar lanetle anılacak menfur bir girişimdir. Sorumluları en kısa zamanda hukuk karşısında hesap verecek ve hak ettikleri cezalara çarptırılacaklardır.”

“Ülkemizi ve Devletimizi Korumak İçin Gerekirse, Günler ve Geceler Boyu Demokrasi Nöbeti Tutmaya Devam Edeceğiz.

Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçildiğini hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Demokrasiye olan bağlılığımız ve inancımızla, böyle bir tehlikenin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu çabalarımızın en başında geleni de, şimdiye kadar olduğu gibi özgür düşünceli, demokrasiye aşık nesiller yetiştirmektir. Ülkemizi ve Devletimizi korumak için gerekirse, günler ve geceler boyu demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Hain darbe girişimi önlenmiştir, fakat tehlike halen devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kahraman milletimize işaret edene kadar da darbeye karşı sivil toplum mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

“Çukurova Üniversitesi Mensupları Olarak Bu Kanlı Darbe Teşebbüsünü Bir Kere Daha Şiddetle Lanetliyoruz.”

“Alçak darbe girişiminin başarıya ulaşamamasında dirayetli duruşu ve son derece isabetli stratejisi ile ülkemizi büyük bir uçurumdan kurtaran Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz” diyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar;

“Vatan haini terörist çeteye, canları pahasına karşı durarak, onlarla ölümüne mücadele eden Şanlı Ordumuza, kahramanca ülkemizi savunan fedakâr Emniyet Güçlerimize, farklı siyasi görüşlerine rağmen, “mevzubahis olan vatansa, gerisi teferruattır” diyerek hain darbe girişimi karşısında çelikten bir iradeyle hep birlikte saf tutan milletvekillerimize, vatan haini teröristler tarafından silahla tehdit edilmelerine rağmen, korkmadan ve yılmadan görev yapan kahraman basın mensuplarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bu kahramanları asla unutmayacaktır! Bir an bile tereddüt etmeden tankların önüne atılan, sıkılan kurşunların üzerine gözünü kırpmadan koşarak vatanı kurtaran sizler, dünya demokrasi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazdınız! Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şerefini taşıyan sizler, şanlı ecdadımız gibi tarihe geçmiş büyük kahramanlarsınız! İçinde yaşadığımız bu müstesna günler, Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İradeye sahip çıkma günleridir. Biz, Çukurova Üniversitesi Mensupları olarak tek vücut, tek ses halinde bu Aziz Milletin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı darbe teşebbüsünü bir kere daha şiddetle lanetliyoruz! 15 Temmuz 2016 gecesi, Devletimizin Bekası, Ülkemizin bağımsızlığı için tankların paletleri altında ezilmekten korkmayarak, çekinmeden canlarını feda etmiş demokrasi şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ecir, sabır, Aziz Milletimize başsağlığı, kahraman gazilerimize acil şifalar dilerim. ” şeklinde konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı akademisyenler, idari personel ve aileleri alanda tebrik etti.