Öğrencilerin kullanımına sunulan dersliklerin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Harun Arıkan, yapılan yenilikler hakkında bilgi verdi. 120 kişilik beş ‘düz’ derslik ve 140 kişilik dört amfinin kademli olarak konferans salonu haline getirildiğini belirten Prof. Dr. Arıkan, şöyle aktardı;

“İktisadi İdari Bilimler Fakültesi III. Blok yapısal iyileştirme işlemleri kapsamında 120 Kişilik 5 adet sınıfın 3 basamaklı amfi şekline dönüştürülmesi, taban ve duvar döşemelerinin 3 cm. mermer ile kaplanması, duvarların ısı yalıtım malzemesi ile kaplanması, duvarlara ses yalıtımı için delikli MDF malzeme döşenmesi, akustik için asma tavan ve ışıklandırma sisteminin kurulması, ders sırasında ses iletimi için amfikatör ve hoparlör sisteminin kurulması, dersliklere ait elektrik kablolama sisteminin yenilenmesi, 140 Kişilik 4 adet amfi için de aynı işlemler yapıldı. Amfi ve dersliklerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”


Çukurova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Prof. Dr. Kibar, eğitimin daha iyi şartlarda olmasını önemsediklerini belirterek Rektörlük olarak her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Kibar, Prof. Dr. Harun Arıkan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlter Ünlükaplan, Yrd. Doç. Dr. Jale Sağlar ve akademisyenler yenilenen amfilerin açılışını birlikte yaptı. Açılış töreni kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.