YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın yönettiği törene, Çukurova Üniversitesi’ne ait kabul edilen projenin sözleşmesini imzalamak üzere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Oya Işık da katıldı. Üniversitelerin Rektörleri ve proje yürütücülerinin katıldığı imza töreni ile başlatılan projeyi Çukurova Üniversitesi ve Tayland Kasetsart Üniversitesi Su Ürünleri Fakülteleri ortak yürütecek.
 
Amaç, Uluslararası İş Birliklerinin Geliştirilmesi
YÖK Başkanı Saraç törende yaptığı konuşmada, YÖK tarafından ilk kez gerçekleştirilen Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ile araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, uluslararasılaşma süreçlerine katkı ile yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin amaçlandığını söyledi.
 
Başvurusu Yapılan 152 Projeden, 23’ü Destekleniyor.
2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarından YÖK başkanlığına toplam 152 proje başvurusu yapılmış ve değerlendirme sonucu 18 yükseköğretim kurumundan 19 farklı ülkeyle, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Oya Işık’ın yürütücülüğünü üstlendiği projenin de bulunduğu toplam 23 proje destekleniyor.