Çukurova Üniversitesi’ne ulaşımda artan trafik yoğunluğunun azalması amacıyla Çukurova Üniversitesi Senatosu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen araziler üzerindeki yol çalışmaları devam ediyor. Geçki ile ilgili arazi çalışmaları, mülkiyet, eğitim, kullanım ve toprak kalitesi araştırmaları yapılarak en uygun alanın seçildiğini belirten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaların tamamlanarak yolların bir an önce açılmasıyla, trafik sorununun çözümleneceğini söyledi.
 
Çukurova Üniversitesi’ne erişim noktasında yetersiz kalan Mithat Özsan Bulvarı’nın iyileştirilmesi ve alternatif yolların yapılması için Çukurova Üniversitesi Yönetim Kurulu gerekli çalışmaların yapılması için kararı almış ve başta üniversite yolu olmak üzere bölge ve kent trafiğini de rahatlatacak önemli bir projenin gündem maddesiyle toplanmıştı.  Yeni bulvarların yapımı konusunda arazi tahsisi için Nisan ayında bir araya gelen ÇÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesine yol yapımı için arazi tahsisinde bulundu ve yol yapım çalışmalarına Temmuz ayında imzalanan protokolle start verildi.
 
Rektör Prof. Dr. Kibar: “Geçki İle İlgili En Uygun Alan Seçildi.”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Üniversitenin kentin kuzeyinde gelişme koridoru içerisinde kaldığını hatırlatarak, konut alanları, resmi kurum, sağlık ve eğitim tesisi gibi yatırımların bölgede hızla devam etmesiyle oluşan nüfus artışının Mithat Özsan Bulvarları’nda ulaşımda sorun yarattığını söyledi.
Konunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla görüşmeler neticesinde yeni bulvarların yapımı için projelendirme yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;
“Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle oluşturduğumuz projeyle Üniversiteye erişimi artırmak ve trafik yükünü azaltmak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ile Mithat Özsan Bulvarı’na alternatif bir geçki üzerinde çalışmalar yaptık. İlim Yolu adını verdiğimiz alternatif geçki, kuzey-güney aksında toplamda 4 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğinde, iki üniversiteyi birbirinden ayıran transit bir hattır. Geçki ile ilgili arazi çalışmaları, mülkiyet, eğitim, kullanım ve toprak kalitesi araştırmaları yapılarak en uygun alan seçildi.”
 
Prof. Dr. Kibar: “Projelerin Tamamlanmasıyla Bölgeye Erişim ve Trafik Sorunu Ortadan Kalkacak.”
İlim Yolu’nun yanı sıra 2x2 yani 4 şerit olan Mithat Özsan Bulvarı’nın yeni projeyle şerit sayısının artırılarak 2x3 şeklinde 6 şeride yükseltileceğini bildiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Anaokulu’ndan Sarıçam Polis Merkezi’ne kadar 2.200 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde yeni bir bulvarın yanı sıra, yine 30 metre genişliğinde otoyola paralel gidecek bir de yan yol yapılacağını ifade etti. Prof. Dr. Kibar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaların tamamlanarak yolların bir an önce açılmasıyla trafik sorununun çözümleneceğini söyleyerek, “Proje çerçevesinde Mithat Özsan Bulvarı, Çevre Yolu, Kozan Caddesi, Çatalan Yolu, Yasemin Caddesi ve alternatif geçkinin hiyerarşik bütünlüğünün sağlanmasıyla bölgeye erişim ve trafik sorunu ortadan kalkacak.” dedi.