Temizlik İşleri bünyesine halı yıkama ve yaprak toplama dâhil özel araç-gereç takviyesi yapıldı. Başkan Soner Çetin, “İbadethanelerimiz için hiçbir masraf ve emekten kaçınmıyoruz; cami de bizim, cemevi de bizimdir” dedi.

CAMİLERDEKİ HALILAR DA YIKANIYOR

Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde cami ve cemevlerinin temizliği için özel donanımlı ekipler oluşturuldu. Sabah namazından bir süre sonra harekete geçen temizlik ekipleri, camileri ve bahçelerini A’dan Z’ye temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Halıların deterjanlı sıcak suyla yıkanması ve iki saat içerisinde kurumasını sağlayan özel temizlik araçları hizmete sokuldu. Ekipler cami temizliği konusunda özel olarak eğitildi. Ekipler camilerde pencere, cam, kapı temizliğinden ot biçmeye ve düşen yaprakların toplanmasına kadar A’dan Z’ye temizlik yapıyorlar.

CEMEVLERİ DE A’DAN Z’YE TERTEMİZ

Çukurova Belediyesi temizlik ekipleri belli bir program içerisinde ve periyodik olarak ilçe genelindeki cem evlerini de temizliyor. Ekipler gerekli tüm ekipman ve araçlarla ibadet yapılmayan saatleri gözeterek tıpkı camilerde olduğu gibi A’dan Z’ye temizlik yapıyorlar. İbadethanelerin temizliğine özel önem verdiklerini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kutsal mekânlarımızı, inanç merkezlerimizi evimiz gibi görüyoruz. Bu nedenle özel ekipler oluşturduk, özel araç ve gerekler satın alındı. Din adamlarından gelen övgüler ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.