Geçtiğimiz yıl 2 TIR gıda yardımını Irak’taki Yahyava kampında yaşayan Türkmenlere gönderin Belediye Başkanı Soner Çetin, bugün de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 2 TIR dolusu gıda yardımını, Hakkari ve Şırnak’a gönderdi. Çukurova Belediyesi önündeki gıda paketi dolu TIR’ları uğurlarken konuşan Başkan Çetin, “Çukurova Belediyesi olarak, insanların yardıma muhtaç olduğu her yere el uzatmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl da, Irak’taki Türkmen kardeşlerimize 2 TIR yardım göndermiştik. Bugünse, Hakkari ve Şırnak’ta yardım bekleyen vatandaşlarımız var. Gönderdiğimiz bu yardım paketlerinin, vatandaşlarımızın yaralarını biraz olsun sarması bizleri mutlu eder. İnşallah o bölgelerdeki terör ateşi bir an önce söner ve asıl mutluluğu o zaman yaşarız” dedi.

YARDIM KARARI OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ
İhtiyaç olan bölgelere yardım konusunda, belediye olarak hassas olduklarını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gönderilecek gıda yardımı ile ilgili meclis kararının, meclis üyelerinin ‘oybirliğiyle’ alındığını söyledi. Başkan Çetin, meclis üyelerine de bu insani karar nedeniyle teşekkür etti.
Başkan Soner Çetin’in, yardım konvoyunu uğurlamaya gelenlere yaptığı konuşmanın ardından, 2 TIR dolusu gıda yardımı Hakkari ve Şırnak’a gönderildi.