ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu toplantısı konsorsiyumun ortakları olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret/Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla ÇÜ Diş İlişkiler Birimi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Yol Haritası Belirlendi.
ÇÜ Dış İlişkiler Birimi ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol toplantı hakkında bilgi vererek toplantıda proje kapsamında neler yapılmasının hedeflendiği, görev dağılımı yapılacak alanların belirlenmesi ve özellikle öğreticilerin eğitimi alanında ne yapılması gerektiği gibi konuların ele alındığını söyledi. 
 
Bölgenin İhtiyacı Olan İş Gücü Alanlarında Öğrenci Değişimi Yapılacak.
Uzm. Özyol, projenin amacının bölgenin ihtiyacı olan iş gücü alanlarında öğrenci değişimi yapmak olduğunu ifade ederek aynı zamanda staj faaliyeti gerçekleştirmek üzere çalışmalar yapmak ve yine yurt dışında bulunan farklı sektörlerdeki uzmanları Çukurova Üniversitesi ve ortak olan üniversitelere davet ederek öğrencilerle bilgi deneyimi paylaşımları sağlamak olduğunu ifade etti. Uzm. Özyol, eğitim alma hareketliliğinde de bulunarak ortak üniversitelerle öğretim elemanları değişimi yapılarak bilgi ve deneyimlerini öğrencilere paylaşmalarını amaçladıklarını belirtti.
 
“Öğrencilerin İş Deneyimi Elde Edecek Olmasını Çok Önemsiyoruz.”
Konsorsiyumun amacının ortaklar aracılığıyla kurulacak bağlantılarla öğrencilere daha kaliteli staj olanakları sunabilmek olduğunu söyleyen Uzm. Aysun Özyol, “Bölgenin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesi için gönderilecek öğrencilerin bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatını yakalamasının yanı sıra uluslararası anlamda iş deneyimi elde edecek olmasını da çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.