Rengarenk özel kostümleriyle 90 binden fazla kişinin kortej yürüyüşüne katıldığı, 150 binden fazla kişinin de açılış töreni ve konserleri yerinde izlediği Karnaval’ın ruhunu ve coşkusunu en iyi şekilde aktarmayı amaçlayan yarışmada birinciliği Çukurova Üniversitesi öğrencisi Cem Bazarbaşı’nın fotoğrafı kazandı.

Fotoğrafını İkinciliği Mehmet Ongan’ın, üçüncülüğü ise Tuğba Gökkaya’nın kazandığı yarışma için 991 adet fotoğraf başvurdu.


Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Erasmus Öğrencileri Kulübü girişimleri ile üniversitemize gelen Erasmus öğrencileri, Dış İlişkiler ekibi ve kulüp üyeleri korteje katılarak karnavala renk katmıştı. Kortej grubun fotoğrafçısı olarak kortej hazırlıkları ve yürüyüş boyunca birbirinden güzel  fotoğraflar çeken Cem Bazarbaşı’nın yakaladığı kare, ödüllü fotoğraf yarışmasında birinci seçildi.

 

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ile Ünlü Müzisyen ve Prodüktör Murat Hasarı’nın da aralarında bulunduğu jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan fotoğraf aynı zamanda 2 bin 500 TL’lik ödülün de sahibi oldu. İkinci fotoğraf 1.000 TL, üçüncü olan fotoğraf da 500 TL ile ödüllendirildi.