“Üniversitemizi Tanıtıyor, Gençlere Yol Açıyoruz” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi’nden mezunların bulunduğu kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten ÇÜMED Başkanı Cengiz Kurt “Bu çalışmayla, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’ni, üniversite adayı öğrencilerine şimdiden tanıtmak, bilimsel ve sosyal çalışmalar hakkında bilgilendirmek, bu bağlamda çocuklarımızın meslek tercihlerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bir yandan da onları motive edecek çalışmalar yapmak adına başlatılan bir projedir.” dedi.

Fakülteleri Gezerek Bilimsel Uygulamalara Katıldılar.

Misafir öğrencilerin fakültelerin uygulama alanlarında görev yapan öğretim üyelerince karşılanarak bilgilendirildiklerini belirten Kurt, aynı zamanda bilimsel çalışmalara da katılma imkânı bulduklarını söyledi.

Projeye katkılarından dolayı başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar olmak üzere, destek veren öğretim üyeleriyle Akoluk Restorana teşekkür eden ÇÜMED Başkanı Cengiz Kurt, proje kapsamında ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.


Konaklı: “Çukurova Üniversitesi Mezunu Olmaktan Gurur Duyuyorum.”

Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Ahmed-i Hani Orta Okulu Müdürü Derya Konaklı ise, “Bu tür proje ve gezilerin öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmesinde önemli katkıları olacağı gibi, ileride seçecekleri meslekleri belirlemek için de öğrenciler bir fırsat yakalamış oldu. Mezunu bulunduğum üniversiteme öğrencilerimle birlikte benim için bir ayrıcalık. Bilimsel ve sosyal aktivitelerle dolu ziyaret programı için başta Rektör Prof. Dr. Mustafa kibar olmak üzere, ÇÜMED Başkanı Cengiz Kurt, dernek yönetimi, öğretim üyeleri ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇÜMED’in konuğu olarak Çukurova Üniversitesinin farklı fakülte ve birimlerini gezen öğrenciler daha sonra Akoluk Restoranda öğle yemeğinin ardından çekilen anı fotoğrafı ile geziyi sonlandırdı.