Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül imzasıyla yapılan açıklama şöyle;

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Kasım 2018 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik Adana merkezli 10 ilde operasyon düzenlenmiştir.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 28’i aktif görevde, 1’i ihraç, 1’i emekli, 2’si görevden ayrılarak üniversitede, 1’i de özel sektörde çalışan 33 asker ile ‘mahrem imam’ olduğu değerlendirilen 3 öğretmen ve 1 mühendis olmak üzere toplam 37 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiştir.   Hava, kara ve deniz kuvvetleri ile jandarmada 12’si subay, 21’i astsubay rütbesinde görevli asker şüphelilerin, örgütün mahrem yapılanmasında ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan örgütsel haberleşme yöntemiyle iletişim kurdukları değerlendirilmektedir.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 13’nün Adana, 24’nün ise diğer illerde yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur"

                                                                                     Ömer Faruk YURDAGÜL

                                                                               Adana Cumhuriyet Başsavcısı