Adana’nın Seyhan İlçesi Anemon Otel’de verilen resepsiyona Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekili Tamer Dağlı, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkan, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ile gaziler, milli sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Vali Mahmut Demirtaş ile Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın davetlileri tek tek tokalaşarak karşıladığı resepsiyonda Adana Valiliği tarafından geçmişten günümüze Cumhuriyet konulu video görseli konuklara izletildi.
Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları vesilesiyle, Cumhuriyet Resepsiyonu için bir araya geldiklerini söyledi.
 
Vali Demirtaş, “Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Kurtuluşta ve kuruluşta emeği geçen, herkesi şükranla anıyorum” dedi.
 
“Cumhuriyet tarihte var olan, bugün varlığını sürdüren ve gelecekte de var olma kararlılığında olan büyük bir milletin çağdaşlaşma sürecinin son aşamasıdır” diye konuşmasına devam eden Vali Demirtaş, “Cumhuriyet, temeli kültür olan, kurtuluş mücadelesi mazlum milletlere örnek teşkil eden bir milletin medeniyet yolculuğudur. Cumhurun tüm renkleriyle kendini ifade etmesi, zümre ayrımının yerle bir olmasıdır” ifadelerini kullandı.
 
Vali Demirtaş, Cumhuriyetin ne ifade ettiği ya da ne etmesi gerektiğini, komşu ülkelerde yaşanan olaylara dikkatle bakıldığında kendiliğinden ortaya çıkacağını belirterek,  “Onların yaşadığı bu süreçte, sahte özgürlük ve demokrasi vaatleri, kan ve gözyaşı, taş taş üstünde kalmayan şehirler, yerinden yurdundan edilen milyonlarca insan ve onların yarım kalmış hikâyeleri karşımızda ibret vesikası olarak duruyor. Bunlardan bize düşen ise, daha çok birlik ve beraberlik, daha çok kardeşlik ve dayanışma olmalıdır. Birbirimizi duymalı, dinlemeli, anlamalı, kendimizi karşımızdakinin yerine koymalıyız.  Farklılıklarımızı, zenginlik olarak görmeliyiz. Demokrasimizin ve insanımızın özgürlük alanlarını daha da genişletmeliyiz. Tıpkı Sakarya da, Dumlupınar da ve 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi toplumun her kesimi bir araya gelmeliyiz. Bir olmalı, iri olmalı, diri olmalı cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
 
Cumhuriyetin aydınlattığı ışıkla, hedeflerine hızla ilerlediklerini dile getiren Vali Demirtaş, “Çağdaş dünyanın önüne geçmek, dünya milletleri arasında, milletimizi layık olduğu yere taşımak için mesai kavramı gözetmeksizin, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygularla 94. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli Adanalıların Cumhuriyet Bayramını kutluyor, hepinizi sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 94. Yıldönümü dolayısıyla kesilen yaş pastanın ardından, Vali Mahmut Demirtaş ile Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın konukları ile tek tek ilgilendiği resepsiyon, daha sonra son buldu.