Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Yayınladığı mesajda 29 Ekim 1923 tarihinin sindirilmeye, küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan Türk Milleti'nin varlığından, birliğinden taviz vermeyeceğinin ispatı olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Milli kimliğimizi sahiplenmemizi bölücülük olarak nitelendirenler, varlığımıza, birliğimize, son yurdumuza kast etmeye çalışanlar görecektir ki Cumhuriyet yaşayacak, Türk Milleti ilelebet var olacaktır" dedi

"TÜRK MİLLETİ VARLIĞINA, SON YURDUNA SAHİP ÇIKMIŞ, TESLİM OLMAMIŞTIR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Cumhuriyet'in 94'ncü yıldönümünü büyük bir şevk, heyecan ve gururla idrak ettiklerini ifade eden Başkan Sözlü, dağılmış, parçalanmış, işgal ve esaret zincirleriyle sarılmış bir İmparatorluktan millet egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışına ulaşılmasının kolay olmadığını vurgularken "Silinmeye, sindirilmeye, küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışan büyük Türk Milleti, varlığına, son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve teslim olmayacağını, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini ispatlamıştır. Milletimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, kutlu mazisinin en önemli stratejik silkinişlerinden birini yapmış, içerde ve dışarıdaki düşman odaklara fırsat vermeyeceğini kararlılık ve cesaretle ortaya koymuştur" dedi.

"KİMSE BOŞ HEVESLERİN SANAL HAYALLERİN ARDINDAN KOŞMASIN"

Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk Milleti'nin, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğrattığını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, "Bugün tarih tekerrür ediyor. Geçmişimizi yok saymaya çalışan, milli kimliğimizi sahiplenmemizi 'bölücülük' olarak nitelendiren, Türklük şuurundan nasiplenemeyen, memleketimizin geleceğine göz diken odaklar adeta tarihin tozlu sayfalarından sıyrılmışçasına karşımıza dikiliyor. Ancak unutulmamalıdır ki Türk Milleti tarihteki azim, kararlılık ve cesaretinden hiç bir şey kaybetmemiştir; varlığına, birliğine, son yurduna kast etmeye çalışanlara gereken cevabı vermeye hazırdır. Kimse boş heveslerin, sanal hayallerin ardından koşmasın" dedi.

"CUMHURİYET YAŞAYACAKTIR"

94 yıllık Cumhuriyet tecrübesinde hiç kimsenin yabancı görülmediğini, hiç kimsenin ötekileştirilmediğini ve dışlanmadığını aktaran Başkan Sözlü, "Türkiye Cumhuriyeti her engele, her bölücü ve art niyetli girişime rağmen baki kalacak, bekası korunacaktır. Demokrasi Cumhuriyet'i besleyecek, Cumhuriyet de demokrasiyi derinleştirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Unutulmayacak mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanlarımızı saygı ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet yaşayacak, demokrasi kültürü ile Türk Milleti düştüğü her dar boğazdan cesaretle çıkmayı başaracak, ilelebet var olacaktır" diyerek mesajını sonlandırdı.