‘Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesindeÖzel Akdeniz Okulları öğrencileri arasında yapılan resim yarışması sonuçlandı. ‘Atatürk’ ve ‘Cumhuriyet’ vurgusu yapılan eserleri ile dereceye giren öğrencilere de düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Bilim ve teknolojiden sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede özgün araştırmaları, üst düzey eğitimi, yaratıcı faaliyetlerinin yanında topluma hizmeti ile kentte saygın ve lider bir okul olma vizyonunu taşıyan Özel Akdeniz Okulları’nda ‘Cumhuriyet Bayramı’ coşkusu yaşandı. ‘Kurban Bayramı’ ve resmi tatil nedeniyle gecikmeli olarak yapılan kutlamalar okul bahçesinde gerçekleştirildi. Okul, ay-yıldızlı Türk bayrakları ile süslenip, adeta kırmızı-beyaza bürünürken, öğrenciler de günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, çeşitli gösterilerde bulundu.

Törende öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve Türk bayraklarını ellerinden düşürmedi. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Özdemir ve Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aycan Aktürk’ün de katıldığı etkinlikte; ‘Cumhuriyet Bayramı’ kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. Buna göre ilköğretim kategorisinde birinciliği Sudenur Sabah elde ederken, Sude Atılgan ikinci, Yiğit Yuvacı da üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise Doğa Ulucan birinci olurken, İlayda Elif Karcıoğlu ikinci, Esin Zeynep Şeritoğlu da üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini sunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Özdemir, burada yapmış olduğu konuşmasında; “29 Ekim’i bugün bizler yaşıyoruz, yarın sizler de yaşayacaksınız. Sizlerin yerini alacak yeni nesiller de yaşayacak” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından resim yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.