Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile Mezitli Kaymakamlığı beş dalda mesleki beceri kazandırmak amacıyla kurs düzenlemeyi kararlaştırdı. Hazırlanan ortak protokol DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Mezitli Kaymakamı  Nazım Madenoğlu, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ve HEM Müdürü Ali Turna tarafından imzalandı. Törende konuşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Bilgisayar, İngilizce, Rölyef, Mefruşat ve Diksiyon kurslarını başlatıyoruz. İstihdama destek olacak daha farklı ek kurslar da planlıyoruz’’ diye konuştu.

‘’İNGİLİZCE BİLİYORUM DİYEBİLMEK’’

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  kurslar sayesinde beceri kazandırılacak kişilerin işverenlerle görüşmelerinde, ‘’Ben İngilizce biliyorum, benim aşçılık sertifikam var, ben diksiyon kursundan geçtim, spikerlik bile yapabilirim’’ diyebilecekler. ‘Ne iş olsa yaparım’ devri bitti’’ dedi. Başkan Çetin, piyasada talep gören aşçılık ve kuaförlük dallarında da kurs açılacağını belirterek ‘’ Biz istihdama bir nebze dahi olsa katkıda bulunmanın çabası içindeyiz. Kamu kurumları arasında işbirliği yapmaktan mutluyuz ve isteyen üye belediyelere de bu katkıyı sunacağız’’ diye konuştu.

‘’LOKANTALAR AŞÇI ARIYORLAR’’

Mersin Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da törende yaptığı değerlendirmede Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin verdiği desteğe teşekkür etti ve piyasanın aradığı niteliklere uygun insanların yetiştirilmesinin şart olduğunu söyledi. Kaymakam Madenoğlu, ‘’Mersin’deki balık lokantalarının aşçı aradıklarını çok iyi biliyorum. Bu kurslar başta Mezitli ve Mersin olmak üzere bölgemize büyük yarar sağlayacaktır’’ dedi. Meslek edindirme kurslarının ücretsiz olacağı ve başvurunun DABB’ın Tece’deki eğitim merkezine yapılacağı belirtildi.