Darüşşafa Okulları’nın tanıtım toplantısı Adana Sanayi Odası’nda yapıldı.

Darüşşafaka Okulları Tanıtım Toplantısı’na Darüşşafaka Okulları Lise Müdürü Nevzat Kulaberoğlu,  okul tanıtımında ;  Darüşşafaka’nın, Darüşşafaka Cemiyeti 1863’te Kapalıçarşı'daki esnaf çocuklara eğitim vermek amacıyla kurulduğunu ve  eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek,1894 yılına kadar Darüşşafaka’yı bitirenler yüksekokul mezunu sayıldığını  ve 1873–1894 yılları arasında Darüşşafaka “Telgraf–Fen Okulu” kimliği kazandığını belirterek , 1927 yılında da  Darüşşafaka’da ilkokul öğretmeni yetiştirmek amacıyla,  “Öğretmen Okulları”nın dördüncü sınıfıyla eşdeğer, ayrı bir “öğretmen sınıfı” açıldığını söyledi.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında okulda: %47’si İstanbul  %53’ü İstanbul dışından, 405’i kız 540’ı erkek 945 öğrenci öğrenim görmektedir.

Darüşşafaka Okulları’ndan mezun olan 57 öğrenciden: 55 ‘i 4 yıllık bir üniversiteye, 1 ‘i açık öğretime yerleşti.

Bu yıl yapılacak sınav 1 Haziran 2014 Pazar günü

I.   Oturum          10:00 – 11:00

II.  Oturum         12:00 – 13:00 saatleri arasında yapılacağını söyledi.

Son başvuru tarihi: 28 Mayıs 2014

Aday Kaydı için Gerekli Belgeler:

Öğrencinin okumakta olduğu okul müdürlüğünden alınan

4. sınıf öğrencisi olduğunu gösteren belge (Okul karnesi kabul edilmez.)

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)

2 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru formu

 

Sınav Merkezleri

Türkiye genelinde Darüşşafaka sınavı 20 il merkezinde düzenlenmektedir.
Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa,
Trabzon, Van

Amacımız, ülkemizin her bölgesinden öğrencilere fırsat eşitliği sağlamaktır.

Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerinin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanmaktadır.

Tanıtım toplantısında ilk kız mezun öğrencilerden Betül Oran “ 1971 yılında okuldan mezun olduğunu söyledi.”

Mayıs ayının 3. Haftası Pazar günü okulda pilav günü olduğunu  ve okulda bir araya geldiklerini söyledi”

Okuldan mezun olduktan sonra on yıl sonra bir araya geldiğini belirtti. Bu şekilde Darüşşafaka Okulları’ndan neler kazandığını daha çok anladığını söyledi.

Öğrencilik yıllarında Darüşşafaka Okulları’nda aldığı  İngilizce eğitimi sayesinde kendisinin de  İngilizce ders vererek ailesine de katkı sağladığını söyledi.

Çocuklarınızın öğretmenleri öğrencilerini sınava girmeye mutlaka ikna etsinler.

Darüşşafaka Okulları’nın 2012 mezunu ve şu an ÇÜ İngilizce Makine Mühendisliği   Bölümü öğrencisi Ali Çivit ise;  “ Darüşşafaka, sizin bir sunumda öğrenebileceğinizden, alacağınızdan çok daha fazlasıdır. Aslında bu sunum sadece bir kutu. Bu kutuyu şekillendirmek ne size,  ne başkasına sadece sizin çocuğunuza kalan bir durum. Siz,  çocuğumu nasıl gönderirim diye düşünüyorsunuz, ben ise siz çocuğunuzu nasıl göndermezsiniz diye soruyorum” dedi.