Tes-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin, Hüseyin Sözlü’ya “hayırlı olsun” dileğinde bulundu ve uzun yıllar görevde kalması temennisinde bulundu.
Hüseyin Sözlü’nün Adana’nın beklediği hizmetleri vereceğine olan inancını belirten Mustafa Şahin, “Ceyhan’da yaptığınız başarılı hizmetleri gördük. Burada da kat be kat hizmetler vereceğinizi düşünüyoruz. Geçmişte Adana sahipsiz kaldı, çekişmeler oldu. Bu büyük camiayı da arkanıza alarak inşallah başarılı olursunuz” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kendisinin de eski bir Türk-İş’li olduğunu ve işverenliği döneminde de Türk-İş ile çalıştığını hatırlatan Hüseyin Sözlü, “Bizim beraberliklerimiz hep uzun solukludur. Türkiye’nin en önemli işçi sendikası ile iyi ilişkiler içinde olmak bir siyasetçi için avantajdır” şeklinde konuştu.
Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin geleceği için köklü ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, sendikaların da ülkemizde demokrasinin gelişmesinde önemli rolleri olduğunu anlattı.
Türkiye’de son 11-12 yılda sendikacılığın işçiler aleyhine gerilediğine dikkat çeken Hüseyin Sözlü, “İşçi sendikacılığı geriye doğru gidiyor. Bu da ülkemizdeki demokrasi ile doğru orantılı bir grafik çiziyor. Sendikacılığın faaliyet alanı daraldıkça, üyeleri azaldıkça demokrasinin eğrisini de aşağı düşüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi’nde işveren işçi ilişkisini mesai arkadaşlığı şeklinde düşünüyoruz. Sendikacılığın gelişmesi sadece işçi hakları bakımından değil, demokrasinin gelişmesi, ülkemizin birliği bütünlüğü açısından da önemlidir” dedi.