Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen çalıştay 2 gün sürdü. Denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında yer alan elektronik izleme sisteminin işleyişinin arttırılması konusunda neler yapılabileceğinin konuşulduğu çalıştayda, aralarında Elektronik İzleme AB Projesi Proje Lideri ve aynı zamanda ceza hakimi olan Michiel van der Veen'in de bulunduğu yabancı uzmanlar, Avrupa'daki uygulamalarla ilgili sunum yaptı. Elektronik izlemede kullanılan cihaz ve ekipmanların tanıtımının da yapıldığı çalıştayda ayrıca, ceza adaleti zinciri içinde yer alan kurumları işbirliğinin kapasitesinin arttırılması ve neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

            MAĞDURLARIN KORUNMASI İÇİN KOORDİNELİ ÇALIŞMA

            Çalıştayın kapanış törenine katılan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Denetimli Serbestlik uygulamasının geliştirilmesi için yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi. Çalıştaydan elde edecekleri verileri Adana'da uygulamaya çalışacaklarını belirten Yeldan, "Suçun, bir daha yaşanmaması için, etkinliğini azaltacak farklı çözümler bulmak gerekiyor. Denetimli Serbestlik de bunlardan biri. Biz, bu konudaki uygulamalarımızın Avrupa standartlarına ulaşması için gayret gösteriyoruz. Çukurova Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile polis ve jandarma teşkilatımızla birlikte özellikle mağdurların korunmasında kullanılan elektronik izleme ve takip konusundaki çalışmalarımız kapsamlı ve koordineli bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Katılımcılarımıza ve yurt dışından gelen misafirlerimize yaptıkları sunumlar ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

       
53 KİŞİYE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

            Etkinliğin sonunda çalıştaya katılan denetimli serbestlik alanında görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları, Çağ, Çukurova ve Bilim ve Teknoloji üniversitelerinden öğretim üyeleri ile Adana, Kozan, Ceyhan denetimli serbestlik müdürlükleri personeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ceza infaz kurumları, emniyet, jandarma, muhtar dernekleri ve Adana Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 53 kişiye katılım belgeleri verildi.