Ağ tanıtımı ve panel çağrısı için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete ve ÇGC üyesi Yasemin Atasoy’la bir araya gelen Sürdürülebilirlik, Topluluk Oluşturma ve İyi Yönetişimden Sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Hayriye Ataş, Saha Koordinatörü Barış Coşkun, ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, Avukat Mustafa Çinkılıç ve ağ yöneticisi İbrahim Sarıdoğan, Türkiye’de yedi yıldır denge denetleme alanında çalışan tek uzman yapı olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını vurguladı.

Hayriye Ataş, iki değerli uzmanla başkanlık sistemini denge denetleme perspektifinden değerlendirilecek ‘Denge ve Denetleme Ağı Anlatıyor’ serisinin 9 Kasım 2018 günü saat 14.30’da Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe tüm basın mensuplarını davet etti.

Etkinliğin moderatörlüğünü gerçekleştirecek Av. Mustafa Çinkılıç ise etkinlikte başkanlık sisteminin dayandığı siyasal felsefe ve parlamenter sistemden ayrılan kurucu nitelikleri ile denge denetlemeli bir başkanlık sisteminin nasıl işleyeceği, hangi anayasal ve kurumsal mekanizmalara dayandığı ile bir başkanlık sistemi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin nasıl değerlendirileceğine yönelik konuların ele alınacağını ifade etti.

Ataş, etkinlikte Doç. Dr. Didem Yılmaz ve Dr. Mahir Kalaylıoğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağını ifade etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ziyaretleri için Denge Denetleme Ağı heyetine teşekkür etti.