Köse, “Çanakkale destanını dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olmakla birlikte Türk milletinin vatanı söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğinin en güzel örnek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:   

“Atalarımızın Çanakkale’de fedakarca ve kahramanlık dolu mücadeleleri sonucu bu günleri yaşamaktayız. Bizler de aynı birlik beraberlik duygularıyla ülkemizi daha ilerilere taşımak için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, gelecek günler daha aydınlık olacaktır. İnsanlık artık;  geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmalar sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Bu büyük zaferin 98. Yıldönümünde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizi, saygı ve sevgi ile anıyorum“ şeklinde konuştu.     

 

YAŞLILARIMIZ EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Köse ayrıca, 18–24 Mart günleri kutlanan Yaşlılar Haftası  sebebiyle yayınladığı mesajında ise yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Köse, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.  Yaşlılarımızın Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum" diye sözlerini tamamladı.