Adana’nın trafik yükünü sırtlayacak projelerin başında tamamlandığında Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olacak Devlet Bahçeli Köprüsü geliyor. Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşım sağlayacak bin 650 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün inşaat sahasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşaatının bitmesine sayılı günler kalan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, inşaatı gece gündüz devam eden D-400 karayolu üzerindeki Karnıyarık alt geçidinin üzerinin kapatılması ile otoyolu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak yonca kavşak yatırımları, Adana’nın geleceğine yön veren diğer projeler arasında yer alıyor. 
ADANA’NIN İTİBAR ABİDESİ 
Başkan Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından temeli atılan bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Adana’nın itibaren abidesi olacağını vurguladı. Hizmet döneminin 2’nci yıldönümü olan 30 Mart’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendi adını taşıyan köprünün temelini görkemli bir törenle attığını anımsatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Genel Başkanımız, Türk Dünyasının Bilge Lideri, Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan köprü, şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak” dedi.

6 ŞERİT YOL VE ÇİFT HATLI DEMİRYOLU
 
Köprünün 800 metrelik kısmının betonarme, 825 metrelik bölümünün de çelik köprü olarak inşa edileceğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, bağlantı yollarıyla birlikte toplam uzunluğun 2 bin 450 metreye ulaşacağını bildirdi. Başkan Sözlü, “Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. Günlük 55-60 bin taşıtın geçiş yapacağı köprü Yüreğir’de yeni yapılan hastane kompleksi, adliye, üniversite kampüsü, stadyumun trafik yükünü taşıyacak” diye konuştu. Başkan Sözlü, 3’üncü Boğaz Köprüsü’nden sonra Türkiye’nin en uzun köprüsü olan Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 1,5 yılda tamamlanacağını, projenin ihale bedelinin 120 milyon lira olduğunu aktardı.
KUZEY-GÜNEY AKSI TÜNELLERLE RAHATLIYOR
Kuzey-güney aksında trafiği büyük ölçüde rahatlatacak bir başka önemli proje olan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi’nde çalışmalar gece, gündüz devam ediyor. Tamamlanma aşamasına gelen bu altgeçit, doğu-batı yönünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı da ‘çıkmaz sokak’ kimliğinden kurtaracak. Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta B ve C kolu tüneller 281 metre uzunluğunda yapıldı. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu. Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, bir ay içinde taşıt ve yaya trafiğine açılacak.

KARNIYARIK TARİH OLUYOR

Kent merkezinde doğu-batı yönünde 7-8 metre derinliğinde çukur görüntüsü oluşturduğu ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için halk arasında ‘Karnıyarık’ diye anılan altgeçidin üzerinin kapatılması da Başkan Hüseyin Sözlü’nün öncelik verdiği projeler arasında… 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcamayla Karnıyarık altgeçidinin üzeri toplam 451 adet betonarme prefabrik krişle kapatılacak. 375 metre uzunluğundaki güzergahın üzerine kapatıldığında yan yollar 4’er şeritli olacak şekilde genişletilecek. Her iki kavşakta ve refüjlerde yeşillendirme çalışmaları, yaya yollarının tamamlanmasıyla D-400 kent içi geçişi modern görünüme kavuşturulacak.

İLK YONCA KAVŞAK

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin ilk ‘yonca kavşağı’nı ise TAG Otoyolu’nu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak şekilde projelendirdi. Planlama ve uygulama projelerini üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın başlatacağı inşaat öncesi 100 bin metrekarelik arazide imar planları değişiklikleri, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını üstlendi. Yonca Kavşak için lokomotif rol üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, Kışla Mahallesi’nde yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirdi. Yonca kavşak, yeni yapılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü, stadyum, adliye, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi ile Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ulaşımı kolaylaştıracak.