MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı’nda ki törene katılmadan önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından yaklaşık 4 yıldır hayata geçirilen hizmetlerin sunumunu izledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle gerçekleştirilen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Emin Haluk Ayhan ve Mehmet Günal, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Mersin Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Heyeti, çevre il ve ilçe belediye başkanları, MHP Mersin il ve ilçe teşkilatları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı.


Bahçeli, alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslendi

24 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi ile Mersin’de hizmet maratonu yaratan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından hayata geçirilen 1923 projenin açılış ve temel atma töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi olarak belediyecilik anlayışında ötekileştirmeye yer olmadığını, MHP’li belediyelerde gece gündüz demeden çalışmanın ve üretmenin esas olduğunu ifade etti.

“Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetler ve çalışkanlığı ile örnek teşkil eden belediyelerden olduğunun altını çizen Bahçeli, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, örnek teşkil eden, haysiyetli ve hizmetkar tutumu sayesinde parmakla gösterilen bir belediyedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin azmini, çalışkanlığını, gayretini gördükçe mutlu oluyor, bundan gurur duyuyorum. Emanetin ehil ellerde olduğunu biliyor, buna yürekten inanıyorum. Sizlerin yüzü gülüyorsa mesele yoktur. Huzurunuz yerindeyse vicdanımız müsterihtir” dedi.

Mersin’de kendisini dinlemek için alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Bahçeli,  “Allah’a şükürler olsun ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi önündeki engelleri aşmak için var gücüyle çalışıyor, insanımızın huzur ve mutluluğu için canını dişine takıyor. Bu tablo bizleri mutlu ederken elbette birilerini de rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar. Varsın çekemesinler. Varsın kıvrım kıvrım kıvransınlar. Onlara diyecek tek bir sözümüz vardır. Herkes gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine. Mersin doğru yoldan şaşmaz, şaşırmaz. Şaşıranlara, şımaranlara asla pabuç bırakmaz” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz: “Temel dayanağımız Türklük şuuru ve İslam faziletidir”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 4 yılda 4 bine yakın projeye imza attıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılış programı için Cumhuriyet’in ilanı ile özdeşleşen 1923 rakamını baz aldıklarını ifade etti. Üretken ve liyakatli kadrosu ile aldıkları kararların temel dayanağının Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti olduğunu belirten Başkan Kocamaz, Milliyetçi Hareket mensuplarına has bitmeyen bir enerji, engel tanımayan bir kararlılık ile ürettikleri 1923 hizmet ve proje hakkında kısa bilgiler verdi.

Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında halka hizmet Hakka hizmettir inancıyla verdikleri her hizmetin gayesinin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı ve Aziz Atatürk’ün dile getirdiği, Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” talimatı olduğunu söyledi.

Attıkları her adımın mihenk taşının, Başbuğ Alparslan Türkeş’in  ‘Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin’ öğüdü olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Kadim Türk devlet geleneğini yaşatmayı politik kazanımlara her halükarda tercih eden Milliyetçi Hareket’in lideri olarak sizin dile getirdiğiniz, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ölçüsünün omuzlarımıza yüklediği kutlu sorumluluğun farkındayız. Bu ana prensiplerin yol göstericiliğinde seçkin liderliğinizi örnek alıyor, sorumlu olduğumuz şehrin insanlarını Cenabı Allah’ın birer emaneti olarak görüyor, kamu malını canımızdan aziz biliyoruz. İlimizi ve halkımızı, hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz. Yaklaşık dört yıldır Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının güç ve ilham kaynağı budur. ‘Derdimiz hizmet, sevdamız memleket’ diyerek çıktığımız yolda, yüzler gülsün, karınlar doysun, bir tek vatandaşımız kendini çaresiz hissetmesin diye gece gündüz çalışmamızın nedeni budur” diye belirtti.


1923 projelik bir iftihar tablosu

Mersin’i, Milliyetçi Hareket’in yönetim anlayışı ve hizmetleriyle tanıştırma imkânına kavuştuklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bu süre zarfında vatan, millet aşığı liyakatli kadromuzla el ele, gönül gönüle vererek, üstlendiğimiz sorumlulukların farkında olarak ilimizin tüm sorunlarına kalıcı çözümler ürettik. Belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak üretken belediyecilik anlayışının gereği olarak verdiğimiz katılımcı, şeffaf, adil ve kaliteli hizmetlerle ortaya bambaşka bir Mersin tablosu çıkardık. 4 yıllık süre zarfındaki hizmet ve projelerimizin sayısı bugün burada açılışını yaptığımız 1923 rakamından çok daha fazladır. Ancak Cumhuriyetimizin 100. Yılını ifade eden bu rakam, hepimiz için ve özellikle Milliyetçi Hareket için çok başka anlamlar ifade etmektedir. Pek çok yerel yönetim için imkânsız görünen 1923 projelik bir iftihar tablosuyla sizin ve Mersinli hemşerilerimizin huzuruna çıkabilmeyi nasip ettiği için Cenabı Allah’a binlerce kez şükürler olsun” şeklinde konuştu.

Üretken belediyecilik anlayışı ile Cumhuriyetin kuruluşuna atıf yaparak sundukları 1923 projenin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin çok kısa bir özeti olduğuna değinen Başkan Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri, 1923 hizmetin toplu açılış, temel atma ve tanıtım törenini, kurdele kesimi ile gerçekleştirdi.