Grev kararı ile açıklama yapan TOLEYİS Sendikası Adana Şube Başkanı Metin Sav, “topli İş Sözleşme görüşmelerimizin başlaması gerekiyordu, ancak örgütlü olduğumuz 12 İl’de devlet Tiyatroları’nda yetkililerle masaya oturamadık. Bunun için tiyatroda perde açılmayacak, oyun dekorları taşınmayacak, ışıkçılar sahneyi aydınlatmayacak. Sesçiler oyunların ses düzenini yapmayacak, ışıkçılar sahneyi aydınlatmayacak” dedi. 
Devlet Tiyatroları’nda çalışan işçilerin, kamudaki diğer işçilerin sahip olduğu pek çok özlük haklarından mahrum bırakıldığını da hatırlatan TOLEYİS Sendikası Adana Şube Başkanı metin Sav, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
“SSK sisteminde, 18’nci iş koluna kayıtlı bulunan DT işçileri, haklarını elde etmek amacıyla e-Devlet üzerinden sendikamıza üye oldular. Bizlerde Toplu İş Sözleşme görüşmelerine başlattık ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü sözleşme masasına oturmamış ve resmi arabulucu safhasında da oturuma katılmadı. Bunun üzerine sendika olarak 12 Aralık Cumartesi günü İzmir, Ankara, Adana, İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Van, Sivas, Trabzon, Konya ve Erzurum Devlet Tiyatroları’nda grev uygulama kararı aldık.”
64’ncü Hükümetin yeni kurulduğunu ve bakanlık dağılımın yeni yapıldığını hatırlatan TOLEYİS Sendikası Adana şube Başkanı metin Sav, “Çukurova bölgemizde 3 bakanımız var. Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede yer alıyorlar. İşverenin görüşme çağrısına kadar grev kararından asla geri adım atmayacağız. Buradan Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza sesleniyorum, bu olaya el atın, ve perdeler kapanmasın diyoruz” şeklinde konuştu.