Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, burada yaptığı konuşmada Memurların sorunlarına değinerek Memur yıllardır ilk defa, 2014 yılında enflasyon farkı alamadı, sadece 123 TL ile 2014 yılını geçirmek zorunda kaldı. Peki, EK ZAM talebi ile kaç sendika ciddi bir eylem gerçekleştirdi?Maalesef, Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikalar dışında bu konuda ciddi eylem ve etkinlikler yapan, yayınlar hazırlayan, memurları bilgilendiren bir başka sendika hatırlamıyorum diye konuştu.

 

Diker, Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikaların yaptığı mitinglerede değinerek şunları söyledi

 6 Aralık 2014 tarihinde, Ankara Abdi İpekçi’de 15 bin kişi, bundan dört ay sonra Ankara Kolej Meydanında 50 bin kişinin katılımı ile yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Bu mitingler için harcanan, yaklaşık 3 milyon TL ile, çalışanlara kalem, bardak, flash bellek dağıtılabilirdi, ama Türkiye Kamu Sen kırtasiyecilik, züccaciyecilik yerine sendikacılık yapmayı tercih etti. Türkiye Kamu Sen, memurlarımıza yönelik, Cumhuriyet tarihimizin en önemli tehtidi olan İş Güvencesiz Memur- İşçi, Memur Ayrımının Kaldırılacağı Söylemine kayıtsız kalmadı, ayağa kalktı, bu mitingler öncesinde de onlarca eylem ve etkinlikle, hem ek zam talebimizi hem de çalışma hayatına yönelik problemleri dile getirdi. Diye konuştu.

 

Diker,Türkiye Kamu Sen susmadı, Türkiye Kamu Sen korkmadı, Türkiye Kamu Sen sendikacılığı iktidarın eteklerine yapışmak olarak hiç görmedi. Türkiye Kamu Sen, korkunun egemen kılınmaya çalışıldığı bugün, sesini hiç kısmadı, kısmak isteyenlere hiç prim vermedi. Türkiye Kamu Sen, sendikacılığı kolaycılığa kaçarak, sarılaşmak olarak anlayanlara inat, biz sarı sendika olmayacağız, bize güvenen insanları satmayacağız, yarı yolda bırakmayacağız diyerek, her zeminde sözünü söyledi, tepkisini ortaya koydu diye konuştu.

Sendikacılık yapmak, gerçekten sendikacılık yapmak isteyenler bakımından zor iştir açıklamasında bulunan Diker Makam koltuklarını, iktidarların urganına bağlayarak, sağlama almak isteyenlerin işi değildir. Sendikacılık bakanlarla, bürokratlarla çay-kahve içme, pasta yeme faaliyeti hiç değildir. Elbette, diyalog kapılarını kapamadan, ama yanlışları da sineye çekmeden yolumuza devam etmeliyiz. Dedi.

 

Başkan Diker Sözlerini şu cümlelerle tamamladı;Yıllardır bu anlayışla, sendikacılık yapmaya çalışıyoruz, bizi bitirmeye çalışanlar bitmediğimizi gördüler. Bitmek bir yana, tam aksine, büyüyerek yolumuza devam etmemizin, en önemli sebebi, şuurlu insanların bu yola baş koymasıdır. Türkiye Kamu Sen’in mücadelesini anlamış olan bu kitleler olduğu sürece, Türkiye Kamu Sen’in, delikanlı sendikacılık anlayışı hız kesmeden devam edecektir.

Kimseyi korkutmadan, kimseyi ezmeden, kimseye ulufe dağıtmadan da, bu ülkede sendikacılık yapılacağını herkese bundan sonra da göstereceğiz. Nefsine kul olmuş insanların, gerçekte sendikacılık yapamayacağını, memurları pazarlayanların, çalışma hayatının problemlerinden hiç haberdar olmayanların eninde sonunda silineceğini anlatmaya devam edeceğiz.

Tercih ve takdir kamu çalışanlarınındır. Mücadelemizin motor gücü olan, işini, en iyi şekilde yapma iradesinden vazgeçmeyen teşkilat yöneticilerimizi, bize inanan, güvenen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum açıklamasında bulundu