Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Mersin'e götürülmekte olan 40 kilo 200 gram esrar, otoyolda durumundan şüphelendikleri aracı durduran trafik polislerinin hassas burnu sayesinde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bölge trafik ekipleri TAG Otoyolu Mola Tesisleri civarında radar uygulaması yaparken 21 GN 515 plakalı otomobil tesis yakınlarına gelerek park etti.
 
Cengiz B.'nin kullandığı otomobilin yanına giden trafik polisleri, sürücü ve yanında bulunan Serdar S.'den şüphelendi. Arka koltukta 2 bavul gören polisler, araçtan esrar kokusu geldiğini fark edince durumu Adana Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerine bildirdi.
 
Narkotik ekipleri yanlarına aldıkları narkotik köpeğiyle birlikte olay yerine geldi. Yapılan aramada aracın arka koltuğunda ve bagajda iki bavul içinde 40 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Esrar maddeleri ve şahıslar emniyete getirildi. Şahısların esrarı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Mersin'e götürmek istediği öğrenildi.

Kuru sıkı silahtan dönme bir ruhsatsız silah ile yakalanan şahıslar, bugün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.