Seyhan Müftülüğü bahçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Kan alma işlemi Adana Kan Merkezi ekipleri Eda Çiftçi ve Zeynep Didem Kavli tarafından yapıldı. Din görevlilerinin de kan bağışında bulunduğu kampanyada toplam 100  ünite’nin üzerinde kan alındı.

    Kendisi de bizzat kan bağışında bulunan Seyhan Müftüsü Halil Uzun; Kutlu doğum haftası münasebetiyle Seyhan Müftülük personeli olarak kan bağışında bulunduklarını belirtti. Kan bağışında bulunmanın bir yardım olduğunu belirten Müftü uzun dinimizin yardımı son derece tavsiye ettiğini ifade etti.

      Peygamberimiz (s.a.v.) bu konunun üzerinde durduğunu belirterek verilecek bir torba kanın bir hayat kurtarabileceğini söyledi. Bir insanı kurtarmanın bütün bir insanlığı kurtarmış gibi sevap kazanmasını sağlayacağını belirten Müftü Uzun, diyanet mensubu olarak her sene çeşitli nedenlerle kan bağışından bulunduklarını, kan vermenin bir yandan dini bir tavsiye olduğunu, veren açısından da sağlıklı olduğunu ve bu konu üzerinde durduklarını belirtti