Nucleoss İmplant’ın katkılarıyla gerçekleştirilen iftar programında konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, amaçlarının diş hekimlerini bir araya getirerek, meslek adına dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Dt. Güler, “Öncelikle hepinizin Ramazan’ı mübarek olsun. Allah tuttuğunuz orucu kabul etsin. Nucleoss İmplat Adana Bölge Bayi ve Danışmanı Dt. Yakup Andaç’a bize sponsor olduğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hepinizin sofra bereketi bol olsun.” dedi.

“DİŞ HEKİMİ SAYISINDA YIĞILMA OLACAK”

Üniversitelerdeki Diş Hekimliği Fakülte sayısının ADSM’lerle yarışır hale geldiğini de sözlerine ekleyen Başkan Güler, “YÖK’e sesleniyorum. Lütfen artık fakülte açılmasına izin vermeyin. Kamuda 84 fakülteye izin verilmiş. Vakıftada 24 izinli fakülte var. 64’ü aktif durumda artık yeter, izin vermeyin diyoruz. Şu an ülkemizde birden beş’e kadar okuyan 17 bin öğrenci var. Aramıza katıldıklarında 55-60 bin diş hekimi olacağız. Aşırı yığılma olacak. Altından kalkılamaz hale gelecek.”

“DİŞ FIRÇASI VE MACUNUNDA KDV İNDİRİLMELİ”

Başkan Dt. Güler, “Önümüzde seçimler var. Biz meslek odası olarak siyasette taraf olan siyasi demeçler veren bir misyonumuz, kimliğimiz yok. Sadece mesleki politikalarda muhalefetçi olmadan muhalif söylemden kaçmıyoruz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında duruyoruz. Mesela çocuk bezinde, mamada, sütte KDV indiriminden söz edilen vaatler var. Devletimiz çocuklara fırça alışkanlığı kazandırmak için okullarda fırça ve macun dağıtıyor. Bizde diyoruz ki ağız ve diş sağlığında ilerleme sağlanacaksa önce diş fırçası ve macunda KDV oranının yüzde bire düşürün. Çünkü koruyucu hekimlikte günde 2 kez diş fırçalanması çok önemlidir. Siyasilerden beklentimiz bu yöndedir.” Diye konuştu.