Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dt. Metin Ersoy, Dt. Mustafa Kalat ve Penti Adana Mağazaları İşletmecisi Mustafa Özçakmak ile birlikte Adana Çocuk Evleri Müdürü Fatih Ataşlı’yı ziyaret eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, burada yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz günden beri sosyal ve bilimsel bir çok etkinlik yaptık. Bilimsel toplantılarımızla mesleki bilgilerimizi güncelledik. Sosyal sorumluluk projelerimizle bir çok etkinliğe imza attık, destek olduk.  Ama Çocuk evlerinde bulunan çocukların yaşam öykülerine yakından baktığımızda buraya verilecek desteklerin çok daha anlamlı olduğunu gördük. Ben öncelikle diş hekimi meslektaşlarıma ve diğer tüm meslek kuruluşlarına seslenmek istiyorum. Aslında sosyal yaşamın içerisinde olması gereken bu çocukların yaşamlarına dokunsunlar. Sahip çıkarak gerek eğitim desteği gerekse kültür sanat yönünden gelişmelerine katkı versinler. Bu çocukları mutlu ederken kendileride mutlu olsun.” dedi.

ATAŞLI, “KALICI FAALİYETLERDE BULUNULMALI”

ADO Yöneticilerinin ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Adana Çocuk Evleri Müdürü Fatih Ataşlı, Adana Çocuk Evleri Sitesinin 21 villa tipi evden oluştuğunu, 0-6 yaş grubunda 6 ev, 7-12 yaş grubunda 10 ev, 13-18 yaş grubunda ise 5 ev (genç kızlar) olarak hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi;

“Evlerimizde şuan 208 çocuk bulunmaktadır. Bazıları kimsesiz, bazıları parçalanmış ailelerin çocukları. Bizler bu çocukları yaşatmaya, hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Çocukları aile tipine en yakın sistemle koruyoruz. Örgün eğitim alıyorlar. Örgün eğitim dışında kalanlarda buradaki çeşitli kurslarımızdan faydalandırarak beceriler kazandırıyoruz. Devletimiz yeterince kaynak aktarıyor ama sivil desteğede ihtiyacımız oluyor. Bu destekler günü birlik ziyaretler yerine çocuklara daha dokunucu eğitim, kırtasiye, kitap desteğinin yanı sıra çocuklara daha uzun süreli yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunulması daha doğru olmaktadır.” diye konuşan Müdür Fatih Ataşlı, Adana Diş Hekimleri Odası yöneticilerini çocuk evlerini gezdirerek detaylı bilgi verdi.