Bilimsel toplantıya “İmplant Çevresi Kemik Kayıpları ve Önlenmesi, Platform Switching İmplant-Abutment Bağlantı Sistemleri” konularıyla Ege Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalından Dr. Nejat Nizam, “Protez Planlaması ve Protetik Parçaların Çeşitliliğinin Protez Planlamasındaki Önemi” konusuyla Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu ile “Abutment Seçimi, Protezin Dizaynı, Protezin Uyumu, İmplant Üstü Protez Seçenekleri” konusuyla Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Mine Çömlekoğlu konuşmacı olarak katıldı.

TÜM ANNELERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Adana, Osmaniye, Kozan, Mardin ve Mersinden gelen dişhekimlerinin yanı sıra Mersin Dişhekimleri Oda Başkanı Dt. Abdurahman Doğulu’nun da katıldığı bilimsel toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman,” İmplant konusun da defalarca toplantılar yaptığımızdan bu konuda bazı temeller yerine oturdu. Bu toplantı Mayıs ayındaki son bilimsel toplantımız olacak. Çünkü Mayıs ayının sonunda Ankara’da uluslararası bilimsel kongremiz var. Tüm dişhekimlerini bu kongreye davet ediyorum. Biz Adana Dişhekimleri Odası, Mersin, Hatay Dişhekimleri Odası olarak bu tarz toplantıları kendi ilimizde sürekli yaptık. Birlikte, müştereken bölgesel toplantılar yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Çukurova Dişhekimliği Günleri adı altında daha önce Mersin ve Hatay da yaptığımız bu toplantıyı inşallah 5-6-7 Ekim de Adana da yapacağız. Kongre tadında bir toplantı olması için uğraşıyoruz. Mersin, Hatay, Kahramanmaraş odalarımız ve meslektaşlarımızın tamamı bizlere destek veriyor. Adana dışından hayli kalabalık gelen meslektaşımız var sevinerek görüyorum. Desteğiniz bizlere her zaman güç vermektedir. Buradan bilgilerini bizlerle paylaşacak deneyimli hocalarımıza hoş geldiniz derken varlıklarıyla hayatın anlamı olan, sevgileriyle her zaman bizlere doğru yolu gösteren, cennet ayaklarının altında olan tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İmplant Çevresi Kemik Kayıpları ve Önlenmesi, Platform Switching İmplant-Abutment Bağlantı Sistemleri” konularında bilgi veren Ege Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalından Dr. Nejat Nizam, Neden İmplant yaparız? Hangi implantı ne zaman kullanmalıyız? Ne ile karşılaşabiliriz ve komplikasyonları nasıl çözeriz? İmplant cerrahi işlemleri sırasında kemik ve yumuşak doku konumu için temel ilkeler, kemik kaybının önüne geçecek tasarımlar ve İmplant çevresi yumuşak doku manipülasyonu konularına açıklık getirdi. Protez Planlaması ve Protetik Parçaların Çeşitliliğinin Protez Planlamasındaki Önemi konularına vurgu yapan Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu, İmplant protezlerde planlama, ölçü yöntemleri, prova, protez uyumu konularını ele alarak hekimlere klinik uygulamalarda karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Mine Çömlekoğlu ise İmplant protezlerde üst yapı seçenekleri, klinik uygulamalarla birlikte aktararak geçici, sabit ve hareketli İmplant protez kullanım alanları konularında açıklamada bulundu. Toplantı sonunda tüm katılımcılara sertifika ve Rossmann ürünleri ile 7/24 koruma sensodyne diş macunları verildi.