BARO Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetimini kutlamak ve Türkiye’nin demokratik ortamını irdelemek için ziyaret ettiklerini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Öncelikle yeni görevinizde başarılar diliyoruz. BARO ile kurumlararası ortak yaptığımız işleri sürdürme amacındayız. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim’de 10131 memur hükümetin kendilerine göre olan gerekçelerle mesleklerinden atıldılar. Bugünde Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt Cumhuriyet gazetesine operasyon yapıldı, birçok yazarı tutuklandı. Bu tamamen antidemokratik, antiyasal herhangi bir hukuksal süreci olmayan, ülkemiz ve alınan arkadaşlarımız adına kötü olan bir durum. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. En azından neler yapılabileceğini paylaşmaya, neler yapılabileceğini öğrenmeye geldik.” Dedi.
 
AV. KÜÇÜK, “KHK’DE YARGIYI ETKİSİZ KILAN DÜZENLEMELER VAR”
Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Gülsen Çalıkuşu, Av. Özge Doğan İşcan ve Av. Furkan Kılıç’ın hazır bulunduğu ziyarette Adana Tabip Odası yönetiminin ziyaretinden mutlu olduklarını dile getiren Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Kanun Hükmündeki Kararnameleri inceledik. Bu konuda açıklamalarda yaptık. İçerisinde anayasaya aykırı düzenlemeler olduğu gibi yasama meclisini tamamen devre dışı bırakan, yargıyı etkisiz kılan uygulamalar ve düzenlemeler var. Adil yargılanma hakkını ve savunma hakkını ihlal eden düzenlemeler var” diye konuştu.

BARO, CESUR VE DİK DURUŞUNU DEVAM ETTİRECEK
Genç ve pozitif bir kadro olduklarını, tüm avukatların sürece katılacağı bir Baro hedeflediklerini de sözlerine ekleyen BARO Başkanı Av. Veli Küçük, “Adana Baro’su hukukun ve insan yaşamının yer aldığı her noktada var olmaya devam edecektir. İlk işlerimizden biri 7 Kasım'da Ankara Tren Garı’ndaki patlama duruşmasına katılmak olacak. Geçmişte örneği olan Ali İsmail Korkmaz dosyası, İstanbul Baro’su Yönetim Kurulu dosyası, Özgecan Aslan dosyası geçmişten birer örnektir. Adana Baro’su varlığını etkin bir şekilde cesur ve dik duruşunu devam ettirecektir. Cumhuriyet gazetesi ve basın üzerindeki baskıları bizde kınıyoruz.” Şeklinde konuştu.