Adana Tabip Odasınca her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ‘İçimizden Biri’ etkinliğinde konuşan Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “İçimizden biri etkinliğine konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesinde okumuş veya ihtisas yapmış yada Adana’da çalışmış, hekimlik mesleğinin dışında siyaset, sanat gibi tıp dışı çalışmalarında farkındalık yaratmış meslektaşlarımızı davet ederek  söyleşi tadında sohbet ediyoruz. Amacımız farklı alanlarda da uğraş veren arkadaşlarımızın bilgilerinden yararlanmaktır.” dedi.

DR. ŞERMİN KARTAL, “ÇOK ÇALIŞIP, ARAŞTIRIYORUM”

Hekim olup, mecburi hizmetini tamamladıktan sonra İşletme okuduğunu, medikal danışmanlığı ve pazarlama işleriylede uğraşmasının ardından Sağlık Ajansı kurarak reklam ve yayıncılık işi yaptığını söyleyen Dr. Şermin Kartal, “Ben kendimi fikir ve data avcısı olarak tanımlıyorum. Çok çalışıp, araştıran bir insanım. Hekimler insanları gerek muayene gerek ruhlarına dokunarak, sohbet ederek insana gerçekten dokunan insanlardır. Bundan edinilen zenginliğin farkında olmak gerekiyor. Hekimlikte olduğu gibi sanatçılarda da konu insan ve yaşamdır. Hekimlik hem bir bilim hem bir sanattır. Her hekim sanata yönelmelidir. Özellikle kitap yazma konusunda çaba harcamanızı istiyorum”


EMİNE ERDOĞAN’A HEDİYE EDİLDİ

Türkçe’nin çok zengin bir dil olduğunu çok iyi tanımlamalar kullanılabilen, inanılmaz deyimlerin atasözlerinin bulunduğunu, ama yeterince ve güçlü kullanılmadığını düşündüğünü de sözlerine ekleyen Dr. Şermin Kartal, Prof. Dr. Fathalı M. Moghaddam’ın İran’ın diktatörlük zamanında anne ve babasını kaybettiği için kişisel bir borç olarak görüp, kabul ettiği için yazdığı “Diktatörlüğün Psikolojisi” kitabını ‘Dünya Barışında Kadının Rolü’ toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hediye edildiği için önemli bulduğunu telif hakkı alınıp, editörlüğünü yaptığını söyledi. Ayrıca Dr. Sadettin Güney’in “Nasıl Geçti Habersiz” adlı bir çocuk cerrahının anıları kitabınıda kendilerinin çıkardığını belirtti.

Katılımcı hekimlerin merak ettiği soruların yanıtlanmasının ardından Doç. Dr. Ökten ve Dr. Menteş, Dr. Kartal’a teşekkür ederek belgesini verdi. Dr. Kartal, editörlüğünü yaptığı “Diktatörlüğün Psikolojisi” kitabını imzaladı.