Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada “Adana Tabip Odası olarak daha çağdaş, daha  özgür, daha mutlu, daha yaşanılabilir, daha demokratik ve laik  bir Türkiye ve dünya özlemiyle, bundan sonraki 10 Aralıkların evrensel beyannamenin kabulünün ve insan hakları gününün gerçek anlamıyla yaşanacağı yıllar olmasını diliyoruz” dedi.
Doç. Dr. Ökten, “Her yıl 10 Aralık günü İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler (BM)  tarafından kabul edilişinin yıldönümü olarak kutlanmaktadır. 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen  İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 1. Maddesi; “Bütün İnsanlar Özgür, Onur Ve Haklar Bakımından Eşit Doğarlar.” olarak belirtilmiştir.  Tüm dünyada 68. incisi   kutlanacak olan Dünya İnsan Hakları günü ülkemizde maalesef insan hakları ihlalleri günü olarak kutlanmaktadır. İnsanın sahip olduğu onur ve değerin haklara kaynaklık ettiği ve bu hakların evrensel olduğu fikrini temel alan Evrensel Bildirge’nin kabulü, insanlık için büyük bir kazanımdır. Evrensel Bildirge’nin başlangıç bölümünde insanlık ailesinin bütün üyeleri için eşit, adil ve devredilmez hakların tanınmasının, dünyada özgürlüğün, adaletin ve barışın temeli olduğu, bir ülkedeki insanların eğitim, güvenlik ve sağlık hakkı açısından anayasanın  güvencesi altında olduğu yazılı olmasına rağmen ülkemizde 2016 yılında yaşanan gelişmelere bakıldığında insan hakları, eğitim, sağlık, adalet hakkı anlamında bir çok olumsuzluk yaşanmıştır”
2016 yılında darbe girişimine maruz kalan ülkemizde darbe sonrası getirilen OHAL ve KHK’lar ile bir çok kişi herhangi bir gerekçe gösterilmeden işlerinden uzaklaştırılmış ve atılmışlardır. Bu insanlar aynı zamanda anayasal hakları olan sağlık haklarından da mahrum bırakılmıştır. Suçlu olanın adil yargılanarak cezasını çekmesi zarar verdikleri insanların  haklarının korunması açısından önemli olmakla birlikte bu süreçte bir çok vatandaşımız da cadı avı politikalarıyla insan hakları ihlallerine uğramışlardır.  Bu süreçte işten uzaklaştırılan veya ihraç edilen öğretmenler nedeniyle çocuklarımızın eğitimi bir süre aksamış, hekimler hastalarına bakamamış veya hastalar kendilerine yıllardır bakan hekimlerine muayene olamamışlardır, patlayan bombalar her geçen gün güvenliğimizi tehdit eder hale gelmiştir.” Şeklinde konuştu.