Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Göller Yaylası’na su götürülmesi projesinde yararlananılacak kaynağın gözünde, projenin geldiği aşama ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve Büyükşehir bürokratlarının da bulunduğu ziyarette, büyük bir hayalin gerçekleşme noktasında olduklarını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Saimbeyli sınırları içinde Değirmenciuşağı Köyü’nün sınırlarında 1023 rakımındayız. Göller Yaylası’na götüreceğimiz suyun kaynağında, gözündeyiz. Su buradan 1550 rakımına çıkacak ve Göller Yaylası’na doğru doğal akışıyla inecek. Bulunduğumuz noktadan 1 km aşağıya su yine borularla ve doğal akışıyla inecek. Oradan da pompalarla 4 kademede 1550 rakımına çıkacak ve Göller Yaylası’yla ilgili yılların hayali gerçekleşmiş olacak. Böylece Göller Yaylası suyla buluşacak. Aynı zamanda Saimbeyli ve Kozan’a bağlı 9 köyün de su ihtiyacı karşılanmış olacak” dedi. 

ADANA'DA BÖYLESİNE ÇETİN BİR COĞRAFYADA YAPILAN İLK ÇALIŞMA

Başta ASKİ yöneticileri ve çalışanları olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Suyun ev sahibi, Saimbeyli Belediye Başkanı’na teşekkür ediyoruz. Tabii ki su rahmettir, su berekettir ve çok mutluyuz. Çetin arazi şartlarından geldik, yollar açtık. Bu suyun bulunduğu noktaya ulaşacak boru hattını takiben 25 kilometreden fazla yeni bir yol ve bunu da Saimbeyli’ye bağlayan yine 5-6 kilometrelik bir yol yapıyoruz. Böylece 30 kilometrelik bir yolu ulaşım ağının bir parçası olarak, Saimbeyli, Kozan, Göller arasına yeni bir hat şeklinde açacağız. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu mübarek Ramazan ayında arkadaşlarımız var güçleriyle çalışıyor. İnşallah bayramdan bir kaç gün sonra su Göller’le buluşacak. Adana’da, halkımıza su hizmeti ulaştırılması için böylesine zor bir coğrafyada ilk kez bu denli kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Cumhuriyetin çocuğu olarak vatan coğrafyasının kıymetini bir kez daha artıracağız, coğrafyamızı daha yaşanılır hale getireceğiz. Bu coğrafyada yapılan çalışmanın zorluk derecesi çok yüksek” diye konuştu. 

 

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de çalışmalardan dolayı Başkan Hüseyin Sözlü ve ASKİ yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür etti.

 

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ASKİ coğrafyasının en zor şartlarında çalışma gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Başta talimatı veren Hüseyin Sözlü Başkanımız olmak üzere, çalışmanın bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. 25 kilometrelik hattın yaklaşık 19 kilometresi döşendi, yollar açıldı. Kalan bölümünü de kısa süre içinde sonuçlandıracağız. İnşallah Göller Yaylası suya kavuşacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

Başkan Sözlü daha sonra bölgede gerçekleştirilen yol açma, kayaları parçalama ve boru döşenmesi çalışmalarını denetledi, vatandaşlarla sohbet etti, sorun dinledi.