Doğankent Aile Sağlığı Merkezi, Semt Polikliniği, 112 Acil Servis inşaatı hızla devam ediyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Sağlık Merkezi’nin yıl bitmeden hizmete açılacağını söyledi.

Yüreğir Belediyesi tarafından inşasına başlanan, 560 metrekare alan üzerine projelendirilen sağlık merkezi 7 adet muayene odası, acil müdahale odası, 2 adet laboratuar, radyoloji odası, 2 adet aşı ve bebek izleme odası ile 7 gün 24 saat hizmet verecek. 2017 yılı sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi planlanan Doğankent Aile Sağlığı Merkezi konumu itibarıyla bölge sakinlerinin sağlık alanında önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak.

Sağlık merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 15 yıllık AK Parti iktidarı ile Türkiye’de pekçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da devrim niteliği taşıyan adımlar atıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana’mız bu dev sağlık yatırımlarından payına düşeni alıyor. Bin 550 yataklı şehir hastanemiz Yüreğir sınırlarımız içerisinde hizmete girdi. Günlük 16 bini aşkın kişiye sağlık hizmeti sunulacak hastane Adana’nın yanı sıra tüm bölgeye hizmet verecek. Doğankent gibi merkeze kısmen uzak mahallelerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak için de noktasal sağlık merkezlerimiz hizmet veriyor. Doğankent aile sağlığı merkezimizi bu yıl içinde açacağız.” şeklinde konuştu.