Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öncülüğünde gerçekleştirilecek sempozyum, başta turizm alanında çalışan akademisyenler ve profesyoneller olmak üzere kamu yöneticilerini, belediye başkanlarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerini Adana’da bir araya getirecek. Seyhan Oteli’nde 19 Nisan Cuma sabahı 09.30’da başlayacak sempozyumun açılış konuşmasını Doç. Dr. Fikret Dülger yapacak.

ÇEVREYE DUYARLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR

ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Dülger, bakanlıklardan yetkililer ile sektör temsilcilerini buluşturacak sempozyumun ana temasının dünyadaki son turizm trendleri olacağını söyledi. Doç. Dr. Dülger, “Çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir turizm anlayışının ne denli önemli olduğunu vurgulayacağımız sempozyum sırasında Doğu Akdeniz’in zengin turizm potansiyeline dikkat çekeceğiz” dedi.

ADANA’NIN KUŞLARINA ÖZEL İLGİ

Cuma sabahı başlayıp akşam sonuç bildirisi ve bir kokteylle noktalanacak olan sempozyum sırasında ele alınacak konular arasında ‘Dağ ve Doğa Yürüyüşü Potansiyeli’, ‘İnanç Turizminde Eshab-ı Kehf Mağarası’, ‘Deniz Yaban Hayatı Turizmi ve Mersin’de Kaplumbağa İzleme’ ve Adana İlinin Kuş Gözlem Turizm Potansiyeli’ olacak. Altı çizilecek bir diğer konu da Adana’lıları sarı sıcaktan koruyan yaylaların turizme sağlayabileceği destek olacak.

MAĞARA TURİZMİ VE ADANA GEZİSİ

2008 SKAL Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ile ekoturizmci Gülşen Kırbaş, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabay Düzenli ile TURSAB adına Sinan Haliç’in sektör panelinde görüşlerini paylaşacağı sempozyum sonrası gezi yapılacak. Adana’ya gelecek konuklar üstü açık bir otobüs ile Dilberler Sekisi’nden başlayan gezi sırasında üniversitede günbatımını izleyecek, tarihi Adana Garı’na gidip Hotel Bosnalı’da kokteyle katılacaklar.